Senso-Energetische Kindertherapie (SEK)

Een integrale en holistische behandeling voor kinderen met problemen in de prikkelverwerking

Nascholing door Janneke Cooijmans

De zintuigen vormen de essentiële schakel tussen de innerlijke wereld en de buitenwereld. Alleen met behulp van de zintuigen kunnen we ons isolement transcenderen en met een grotere sfeer in contact komen. Sensorische ervaringen zijn tegelijkertijd lichamelijk, emotioneel en spiritueel.

~ Anodea Judith

Deze nascholing van tien bijeenkomsten heeft als doel specialist te worden in het werken met kinderen binnen de energetische praktijk. Een zeer veel voorkomende hulpvraag bij kinderen is overprikkeling en hooggevoeligheid.

Om hier een goed onderbouwde behandeling bij in te zetten is het nodig om, naast de kennis van het menselijk energieveld, ook de bijbehorende medische basiskennis te hebben van het fysieke lichaam als het gaat om prikkelverwerking. In de reguliere zorg wordt dit Sensorische Informatieverwerking genoemd en de behandeling hiervan is een specialisme wat toegepast wordt door ergotherapeuten, fysiotherapeuten en logopedisten. Wanneer regulier en complementair samenkomen ontstaat er een goed gefundeerde behandeling die niet alleen symptomen bestrijdt, maar het kind in de kern verder helpt en ouders en leerkrachten handvatten geeft.

In de eerste vijf bijeenkomsten wordt de theoretische achtergrond belicht van de Sensorische Informatieverwerking. Hierbij wordt ook een link gelegd naar het menselijk energieveld. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn:

 • Wat is Sensorische Informatieverwerking en hoe staat dit in verband met hooggevoeligheid?
 • Welke fysieke zintuigen hebben we en hoe werken deze?
 • Hoe staan de fysieke zintuigen in verband met de chakra’s en wat zijn de psychologische thema’s die hiermee samenhangen?
 • Oorzaken en gevolgen voor de ontwikkeling
 • Integratie van beide behandelmethodes in de praktijk

In de vervolgmodule van vijf bijeenkomsten wordt de praktische toepassing van de Sensorische Informatieverwerking belicht. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn:

 • Werken met de Sensory Profile-NL
 • Oefeningen en adviezen in de praktijk
 • Verslaglegging
 • Praktijkvoering gericht op kinderen

De docente

Janneke Cooijmans is oprichter van Praktijk SensiKids gevestigd in Schijndel. In haar praktijk werkt ze met kinderen en hun ouders die problemen ondervinden in de prikkelverwerking. Vanuit haar achtergrond als ergotherapeut heeft ze jarenlange ervaring met Sensorische Informatieverwerkingsproblematiek. In 2014 is ze deze kennis en ervaring gaan combineren met Energetische Therapie. Al snel bleek dat er een grote kracht ligt in het combineren van deze twee behandelwijzen en vonden veel ouders en kinderen hun weg naar haar praktijk. Om de grote vraag te kunnen beantwoorden is het haar wens geworden kennis te delen en over te dragen, zodat er een netwerk ontstaat van energetisch kindertherapeuten die samen de kinderen van deze tijd kunnen ondersteunen.

Praktische gegevens eerste vijf bijeenkomsten

(de tweede vijf bijeenkomsten wordt nog bekend gemaakt)

Data: zaterdag 7 maart 2020, zaterdag 21 maart 2020, zaterdag 4 april 2020, zaterdag 18 april 2020,
zaterdag 9 mei 2020
Tijd: 10.00 tot 13.00 uur
Kosten: € 349 voor de eerste vijf bijeenkomsten
Deelnemers ontvangen een Bewijs van deelname.

Locatie

Utrechts Stedelijk Gymnasium
Notebomenlaan 400
3582 CN Utrecht

 


Reservering

 • Liefst je mobiele nummer

 • Certificaat van deelname

  Wil je een certificaat na afloop van de cursus? Vul dan hieronder je geboorteplaats en -datum in.
 • Date Format: DD dash MM dash YYYY

 • Prijs: € 349,00
 • € 0,00
 •  


 • Privacy Policy

  Alle persoonlijke informatie die je ons verstrekt wordt door de Academie voor Geesteswetenschappen vertrouwelijk behandeld. De informatie wordt uitsluitend aangewend om onze onderwijsdiensten voor jou optimaal te laten verlopen. Bij het gebruik van persoonsgegevens is de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) van toepassing.

  Bedenktijd

  Na het versturen van je inschrijving heb je 14 dagen bedenktijd. Indien je de inschrijving binnen deze termijn ongedaan maakt, wordt het betaalde lesgeld geretourneerd.

  Na aanmelding

  Een week voordat de nascholingscursus plaatsvindt, krijg je een herinnering met meer informatie van het Academie secretariaat.

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.