fbpx

Meld je aan voor een opleiding

Aanmelden

Senso-Energetische Kindertherapie (SEK)

Een integrale en holistische behandeling voor kinderen met problemen in de prikkelverwerking

Nascholing door Janneke Cooijmans

De zintuigen vormen de essentiële schakel tussen de innerlijke wereld en de buitenwereld. Alleen met behulp van de zintuigen kunnen we ons isolement transcenderen en met een grotere sfeer in contact komen. Sensorische ervaringen zijn tegelijkertijd lichamelijk, emotioneel en spiritueel.

~ Anodea Judith

Deze nascholing van tien bijeenkomsten heeft als doel specialist te worden in het werken met kinderen binnen de energetische praktijk. Een zeer veel voorkomende hulpvraag bij kinderen is overprikkeling en hooggevoeligheid.

Om hier een goed onderbouwde behandeling bij in te zetten is het nodig om, naast de kennis van het menselijk energieveld, ook de bijbehorende medische basiskennis te hebben van het fysieke lichaam als het gaat om prikkelverwerking. In de reguliere zorg wordt dit Sensorische Informatieverwerking genoemd en de behandeling hiervan is een specialisme wat toegepast wordt door ergotherapeuten, fysiotherapeuten en logopedisten. Wanneer regulier en complementair samenkomen ontstaat er een goed gefundeerde behandeling die niet alleen symptomen bestrijdt, maar het kind in de kern verder helpt en ouders en leerkrachten handvatten geeft.

In de eerste vijf bijeenkomsten wordt de theoretische achtergrond belicht van de Sensorische Informatieverwerking. Hierbij wordt ook een link gelegd naar het menselijk energieveld. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn:

  • Wat is Sensorische Informatieverwerking en hoe staat dit in verband met hooggevoeligheid?
  • Welke fysieke zintuigen hebben we en hoe werken deze?
  • Hoe staan de fysieke zintuigen in verband met de chakra’s en wat zijn de psychologische thema’s die hiermee samenhangen?
  • Oorzaken en gevolgen voor de ontwikkeling
  • Integratie van beide behandelmethodes in de praktijk

In de vervolgmodule van vijf bijeenkomsten wordt de praktische toepassing van de Sensorische Informatieverwerking belicht. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn:

  • Werken met de Sensory Profile-NL
  • Oefeningen en adviezen in de praktijk
  • Verslaglegging
  • Praktijkvoering gericht op kinderen

De docente

Janneke Cooijmans is oprichter van Praktijk SensiKids gevestigd in Schijndel. In haar praktijk werkt ze met kinderen en hun ouders die problemen ondervinden in de prikkelverwerking. Vanuit haar achtergrond als ergotherapeut heeft ze jarenlange ervaring met Sensorische Informatieverwerkingsproblematiek. In 2014 is ze deze kennis en ervaring gaan combineren met Energetische Therapie. Al snel bleek dat er een grote kracht ligt in het combineren van deze twee behandelwijzen en vonden veel ouders en kinderen hun weg naar haar praktijk. Om de grote vraag te kunnen beantwoorden is het haar wens geworden kennis te delen en over te dragen, zodat er een netwerk ontstaat van energetisch kindertherapeuten die samen de kinderen van deze tijd kunnen ondersteunen.

[lgc_column grid=”60″ tablet_grid=”60″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

Praktische gegevens 

Datum: De startdatum wordt nog bekend gemaakt. De eerstvolgende cursus vindt plaats in het najaar 2020.
Tijd: Nog niet bekend
Kosten: € 349 voor de eerste vijf bijeenkomsten
Deelnemers ontvangen een bewijs van deelname.[/lgc_column] [lgc_column grid=”40″ tablet_grid=”40″ mobile_grid=”100″ last=”true”]

Locatie

Utrechts Stedelijk Gymnasium
Notebomenlaan 400
3582 CN Utrecht
[/lgc_column]