fbpx

Meld je aan voor een opleiding

Aanmelden

Geestelijk Begeleider (zij-instroom)

De interactie tussen je levensverhaal en je kijk op het leven

In de hedendaagse samenleving biedt de professionele Geestelijk Begeleider hulpverlening aan mensen die zin-zoekend zijn vanuit hun eigen existentiële behoeften.

Aan de Academie kun je worden opgeleid tot Geestelijk Begeleider. Om toegelaten te worden tot de opleiding zijn er een drietal mogelijkheden.

De beroepsopleiding tot Geestelijk Begeleider kun je volgen wanneer je de tweejarige basisopleiding Spiritualiteit & Zingeving hebt afgerond. Vanuit de tweejarige beroepsopleiding Verlies-, Rouw- & Stervensbegeleiding kun je doorstromen middels een aangepast programma gedurende het eerste jaar van de opleiding tot Geestelijk Begeleider.

Vanaf het nieuwe Academiejaar 2024 – 2025 is het ook mogelijk om als zij-instromer tot de opleiding van Geestelijk Begeleider te worden toegelaten. Je bent dan verplicht eerst een voortraject te volgen van 6 modules (verspreid over 1 jaar) én je moet in het bezit zijn van een bachelor of hbo-diploma religiewetenschappen, spiritualiteit of humanistiek.

Voor zij-instromers (studenten die geen vooropleiding bij de AvG hebben gedaan) bedraagt het collegegeld het eerste jaar (voortraject) € 2310. Het tweede en derde jaar, dus het reguliere opleidingsprogramma, kost voor zij-instromers € 3.850 per jaar.

Heb je vragen over de toelatingseisen of behoefte aan persoonlijk contact? Laat het ons dan weten! De studiecoördinator van de opleiding Geestelijk Begeleider is Saskia van Nellen.

Contact

Meer weten over de leerlijnen c.q. het rooster van het voortraject?

Rooster voortraject

Meer weten over de opleiding tot Geestelijk Begeleider?

Opleiding Geestelijk Begeleider

Aanmelden als zij-instromer voor het voortraject kan via het aanmeldformulier:

Aanmelden opleiding