fbpx

Meld je aan voor een opleiding

Aanmelden

Spirituele Inspiratieroute

OPEN AVONDEN

Aanmelden

De laatste open avond is op 22 augustus 2024.

Tijdens de Spirituele Inspiratieroute – een vervolg op de 2-jarige basisopleiding Spiritualiteit & Zingeving – ga je verder op je spirituele levensweg via tekststudie, meditatie en levenskunst. Door hierin verdieping te zoeken ontplooi je je bezieling en kun je deze nog beter tot uiting brengen. 

Tekststudie, meditatie en levenskunst kunnen ons helpen om ons te verbinden met de bron van het leven en om onze ervaring fundamenteel te veranderen in wijsheid en compassie. Zo werken we bewust mee aan het evenwicht in onszelf en de wereld.

Door de tekststudie tijdens de Spirituele Inspiratieroute verdiepen we onze spirituele grondslagen. Aan de hand van literatuur uit o.a. de Griekse filosofie, de hermetische traditie, Christelijke mystiek, soefisme en boeddhisme zullen verschillende onderwerpen worden besproken. Onder meer lijden en geluk, leven en dood, transformatie en bevrijding en de betekenis van wijsheid en compassie staan op het programma.

Bij levenskunst gaat het om de vraag: Hoe zorg ik voor een goed, waar en mooi leven voor mij en de ander? Ons doel is om te leren om vanuit een open geest, open hart en open wil in verbinding te zijn met de bezieling, en om in ons handelen wijsheid en compassie uit te stralen in relatie tot de ander.

Door meditatie, tot slot, leren we stap voor stap tot rust te komen, ruimte te scheppen en vanuit het hartcentrum onze diepere essentie of ziel te ervaren.


Over de Spirituele Inspiratieroute

Opzet

De Spirituele Inspiratieroute biedt studie naar de spirituele grondslagen en het innerlijke ontplooiingsproces, waarbij studenten intensief begeleid worden bij het uitvoeren van opdrachten en oefeningen.

 

De colleges en begeleiding vinden plaats op de woensdagavond en/of de zaterdag (20 keer). Daarnaast kunnen studenten een intervisiegroep vormen en zodoende met elkaar de studie en het meditatieproces bespreken.

 

Inspiratieweekenden

Om de innerlijke ontplooiing en levenskunst tot een verdieping te brengen, worden drie weekenden in een klooster/conferentieoord georganiseerd waarbij we met tekststudie, mystieke dialoog, meditatie en bewegingskunst aan de slag gaan.

Kosten

Het collegegeld voor de Spirituele Inspiratieroute bedraagt € 1.565 per jaar.

 

Dit bedrag is exclusief de kosten van de inspiratieweekenden (verblijf op locatie). Per weekend bedragen de kosten ongeveer € 200 per persoon, het totaal voor drie weekenden is dus ca. € 600.

Studiecoördinator

Kees Voorhoeve is de studiecoördinator en begeleider van de Spirituele Inspiratieroute. Voor meer informatie over het programma en aanmelding, stuur een e-mail naar kees.voorhoeve@academiegeesteswetenschappen.nl

Rooster

Het rooster van de opleiding Spirituele Inspiratieroute kun je inzien/downloaden door op onderstaande button te klikken. Disclaimer: Wijzigingen van het rooster kunnen te allen tijde plaatsvinden.

 

Rooster

 

Sandra Brongers

Oud-student VRSb

“Ik heb er een andere kijk op mensen en op de wereld door gekregen. Ik kan nu met mijn hart en met een leeg hoofd luisteren naar een ander.”