fbpx

Meld je aan voor een opleiding

Aanmelden

Overige scholing

Bijzondere zomercolleges, lezingen en masterclasses voor zelfontwikkeling en de beroepspraktijk

De Academie voor Geesteswetenschappen verzorgt onderwijs op post-hbo-niveau op het gebied van zingeving, spiritualiteit en (complementaire) geestelijke gezondheidszorg. Naast de vier meerjarige opleidingen organiseert de Academie ook zomercolleges, lezingen en masterclasses over maatschappelijke en actuele onderwerpen in het dagelijks leven én het vakgebied.

Iedereen die geïnteresseerd is kan zich inschrijven voor een zomercollege, lezing of masterclass. Hieraan zijn wel kosten verbonden. De meeste scholingsactiviteiten vinden plaats op het Gerrit Rietveld College in Utrecht.


Zomercolleges 2024

De zomercolleges worden op een viertal avonden in de zomer georganiseerd en worden gegeven door vakdocenten van de Academie. Iedere opleiding binnen de Academie verzorgt een college. Zo opent Wietzke van Oene de reeks met een zomercollege over energetische bewustwording & actieve groei (Energetische Begeleiding & Therapie), vertelt Ineke Visser over de wonderbaarlijke ervaringen op de grens van leven en dood (Verlies-, Rouw- en Stervensbegeleiding), geeft Jan Berkvens een college over de rol van licht en kaarsen binnen zingeving en spiritualiteit (Geestelijke Begeleiding) en neemt Hein van Dongen je mee in de ervaring van pijn en de invloed ervan op onze filosofie (Spiritualiteit & Zingeving).

Overzicht zomercolleges

Lezingen 2024 – 2025

De lezingen zijn veelal verbonden aan evenementen van de Academie. Het start al met de opening van het Academiejaar, diploma-uitreikingen, de Diesviering en nog veel meer. Vaak worden voor deze bijeenkomsten externe sprekers uitgenodigd met specifieke expertise op een bepaald vakgebied. Veel Academie evenementen zijn voor iedereen toegankelijk, al kunnen er wel kosten aan verbonden zijn.

 

 

Overzicht lezingen

Masterclasses 2024 – 2025

De Masterclasses zijn een serie boeiende cursussen die raakvlakken hebben met de vier reguliere opleidingen van de Academie. De Masterclasses worden gegeven door specialisten in een bepaald vakgebied. Dat kunnen docenten van de Academie zelf zijn of experts die voor een specifiek onderwerp worden uitgenodigd. De Masterclasses zijn bedoeld om kennis en vaardigheden op te doen die je versterken in je verdere persoonlijke ontwikkeling en ondersteunen bij de professionele uitoefening en ontwikkeling van je beroep.

 

Overzicht masterclasses