fbpx

Meld je aan voor een opleiding

Aanmelden

Zomercollege ET: De verwondering van het zelfhelend vermogen

Zomercollege ET: De verwondering van het zelfhelend vermogen

Zomercollege Energetisch Therapeut: De verwondering van het zelfhelend vermogen
Door Ruben Post
Donderdag 6 juli 2023

Wat is het effect van energetische therapie op wondgenezing? En hoe kun je dit wetenschappelijk onderbouwen?

Deze vragen staan centraal in het zomercollege van Ruben Post. Op basis van een patiëntcasus vertelt hij over de behandelwijze van energetische therapie binnen de verpleegkunde en over de praktisch toepassing op het vlak van wondzorg. Zo leer je meer over het effect van Energetische Therapie (zoals Therapeutic Touch) op patiënten met wondpijn en over het wetenschappelijk onderzoek naar deze onderwerpen.

Over de docent/spreker

Ruben Post (1982) groeide op als zoon van een dominee en kwam al op jonge leeftijd in contact met de menselijk behoefte aan gezondheid en heelheid. Hij heeft twintig jaar ervaring als verpleegkundige binnen de reguliere gezondheidzorg en is gespecialiseerd in gecompliceerde wondgenezing.

Door zijn werk heeft Ruben ervaren hoe krachtig de mens is én hoe sterk de wil van het lichaam is om zichzelf te genezen. Hij is ervan overtuigd dat er altijd een kracht in jezelf is om uit te putten, een kracht die Ruben in zichzelf en anderen aan wil spreken. In 2013 rondde hij dan ook de opleiding tot Healing Touch Therapeut af; Healing Touch is een een van de paradigma’s binnen de Energetische Therapie en sluit goed aan bij het verpleegkundige model. Deze opleiding bracht hem een diep inzicht in zichzelf en een aanzienlijke ervaring in bewustzijnsverruiming en persoonlijke transformatieprocessen.

Recent deed Ruben wetenschappelijk onderzoek naar Therapeutic Touch (energetische therapie) als interventie bij de behandeling van patiënten met wondpijn. Hierover werd in verschillende vakbladen gepubliceerd.

Praktische informatie

 

Tijd

Van 19.00 tot 21.30 uur

Bijdrage

Niet-studenten: € 15
(Oud-)studenten: € 10
Introducé: € 10 (+ € 5 korting voor niet-studenten)
(Maximaal 1 introducé per aanmelding!)

Locatie

De aula van het Gerrit Rietveld College
Eykmanlaan 1200
3571 KH Utrecht

Routebeschrijving