fbpx

Meld je aan voor een opleiding

Aanmelden

Open dagen

OPEN DAGEN

Aanmelden

De eerstvolgende open dagen zijn op 24 februari & 4 mei 2024.

Heb je interesse in één of meer van onze opleidingen?

Spiritualiteit & Zingeving | Verlies-, Rouw- & Stervensbegeleiding
Geestelijk Begeleider | Energetisch Begeleiding & Therapie

De volgende open dagen zijn in 2024:

24 februari 2024
4 mei 2024

Meld je hier alvast aan!

 

Programma open dag zaterdag 24 februari

Vanaf 10.00 uur ben je van harte welkom. Na aanmelding bij binnenkomst ontvang je een lootje waarmee je kans maakt op een gratis Capita Selecta (masterclass). In de tweede pauze (13.30 uur) maken we bekend wie de winnaars zijn!

Om 10.45 uur start het programma met het welkomstwoord van waarnemend directeur Eveline Bolt in de aula van het Gerrit Rietveld College. Daarna kun je verschillende informatiesessies en proeflessen bijwonen. De informatiesessies en lessen worden verzorgd door de studiecoördinatoren en docenten van de betreffende opleidingen.

11.00 – 12.00     Informatie over een studierichting naar keuze / proefles van een studierichting naar keuze

12.00 – 12.30     Pauze

12.30 – 13.30     Informatie over een studierichting naar keuze / proefles van een studierichting naar keuze

13.30 – 14.00     Pauze

14.00 – 15.00     Informatie over een studierichting naar keuze / proefles van een studierichting naar keuze

Tussen de bijeenkomsten zijn er twee grote pauzes gepland. Wij zorgen voor koffie / thee / sap en lekkers daarbij (géén lunch). In deze pauzes kun je terecht bij onze informatiestand en natuurlijk is er ruimte om docenten en studenten te ontmoeten. Maar even lekker nietsen mag natuurlijk ook!

Opleiding Spiritualiteit & Zingeving

Studiecoördinator voor de opleiding Spiritualiteit & Zingeving is Kees Voorhoeve. Daarnaast is hij onder meer docent op het gebied van spiritualiteit, mystiek en zingeving. De proeflessen voor deze opleiding worden gegeven door Hein van Dongen. Hij is docent bij verschillende studierichtingen in de vakken filosofie en transpersoonlijke psychologie.

Opleiding Verlies-, Rouw- & Stervensbegeleiding

Studiecoördinator voor de opleiding Verlies-, Rouw- & Stervensbegeleiding is Gerdien Vrolijk-Vrieling. Docente Neanske Tuinman is humanistisch geestelijk verzorger, ritueelbegeleider en trainer/docent. Zij is gespecialiseerd in existentiële gesprekstechniek, groepsdynamica en rituelen en verzorgt op de open dag de proeflessen.

Opleiding Energetische Begeleiding & Therapie

Studiecoördinator voor de opleiding Energetisch Begeleider & Therapie is Wietzke van Oene. Zij is tevens docente van de module energetische Interventies. Ruben post verzorgt de proeflessen. Hij geeft tijdreizen door de geschiedenis, energetische geneeswijzen, methodische interventie en energetische vaardigheden.

Opleiding Geestelijk Begeleider

Studiecoördinator voor de opleiding geestelijk begeleider is Saskia van Nellen. Zij is tevens docente van de module moreel beraad. De proeflessen worden gegeven door Wim Smeets. Hij is gespecialiseerd in zingevingsgerichte gespreksvoering, is leersupervisor en (mede)auteur van onder meer het Handboek spiritualiteit in de palliatieve zorg. Hij geeft gespreksvaardigheden en supervisie. 

***

Praktische informatie

Parkeren

Kom je met de auto? Dan kun je verderop in de straat parkeren op het grote parkeerterrein bij winkelcentrum De Gaard (navigeer op de Kapteynlaan, ongeveer 500 meter loopafstand). Kom je met het OV? Treinstation Utrecht Overvecht bevindt zich eveneens op loopafstand (ongeveer 1 km) en bus 55 stopt in de straat.

Adres:
Gerrit Rietveld College
Eykmanlaan 1200
3571 KH Utrecht

Fotograaf

Er worden deze dag foto’s gemaakt. Mocht je liever niet (herkenbaar) op de foto willen, dan kun je dit aangeven bij binnenkomst.

Onverwachts verhinderd

Gaat het je toch niet lukken om op zaterdag 24 februari langs te komen? Op zaterdag 4 mei is er nog een mogelijkheid om kennis te komen maken. Het programma is bijna hetzelfde, alleen trekken we dan lootjes voor de zomercolleges en worden sommige proeflessen door andere docenten gegeven.

***

Namens alle docenten en medewerkers heten we je van harte welkom op onze open dagen!

Academie voor Geesteswetenschappen

Ruimte voor ziel, zingeving en zorg

Meer details volgen nog, maar aanmelden kan alvast!

"*" geeft vereiste velden aan

 
 
Ik meld mij aan voor de open dag op:*
 
In welke opleiding(en) ben je/zijn jullie geïnteresseerd?*
 
Hoe ben je/zijn jullie op de open dag(en) geattendeerd?
 
Bv.: gebruikte zoekterm(en), bericht over een open dag gezien op LinkedIn/Facebook/Instagram et cetera. We zouden het ontzettend fijn vinden om hier meer zicht op te krijgen!
 
Nieuwsbrief
 
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Eykmanlaan 1200, 3571 KH Utrecht