fbpx

Meld je aan voor een opleiding

Aanmelden

Masterclass rouw en verlies door Manu Keirse

‘Verlies kun je hoogstens overleven’

Masterclass rouw en verlies door Manu Keirse

De internationaal vermaarde rouwexpert Manu Keirse gelooft niet meer in rouwverwerking. Verlies kun je volgens hem ‘hoogstens overleven’. Op 6 en 13 januari 2024 vertelt hij in een exclusieve Masterclass op de Academie voor Geesteswetenschappen over zijn inzichten rond ondersteuning bij verlies en rouw.

In onderstaande trailer krijg je een indruk van de manier waarop Manu Keirse praat over (helpen bij) rouw en verlies.

Rouwtheorie

Onderdeel van de opleiding: Verlies-, Rouw- & Stervensbegeleiding
Zaterdag 6 januari en zaterdag 13 januari 2024 | 10.30 – 15.00 uur

De Masterclass is volgeboekt, aanmelden is helaas niet meer mogelijk!

Manu Keirse

Hoe wordt er gedacht over rouw en verlies? Wat zijn de theorieën over hoe mensen hiermee omgaan? Psycholoog en schrijver van bestsellers Manu Keirse vertelt er alles over op de eerste twee zaterdagen van januari. Die twee dagen verwelkomt de Academie voor Geesteswetenschappen hulpverleners, mantelzorgers, naasten en geïnteresseerden op deze speciale Masterclass die onderdeel is van het curriculum van de opleiding Verlies-, Rouw- en Stervensbegeleiding,

In de Masterclass bespreekt Manu Keirse de ontwikkelingen in het denken over rouw en verlies van de afgelopen decennia en de achtergronden van deze ontwikkelingen. Daarbij gaat het over verschillende soorten verlieservaringen: sterven van een naaste, verlies van gezondheid, verlies van werk, verlies door echtscheiding. Keirse licht toe hoe je als begeleider rouwtaken herkent die de cliënt bezighouden en wanneer er sprake is van pathologische rouw.

Prof. dr. em. Manu Keirse is doctor in de geneeskunde en klinisch psycholoog. Hij is een autoriteit in België en Nederland en ver daarbuiten als het gaat om verdriet en verlies. Hij schreef veel bestsellers die in veel talen zijn vertaald.