fbpx

Meld je aan voor een opleiding

Aanmelden

Veelgestelde vragen

OPEN DAGEN

Aanmelden

De eerstvolgende open dagen zijn op 24 februari & 4 mei 2024.

Opleidingen

Hoe kan ik me aanmelden voor een opleiding?
Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op onze website.

 

Wat is de duur van de opleidingen?
Al onze opleidingen duren 2 jaar m.u.v. de opleiding tot Energetisch Therapeut, deze opleiding duurt 3 jaar.

 

Wanneer starten de opleidingen?
Al onze opleidingen starten in de eerste week van september.

 

Wat zijn de lesdagen van de Academie?
Onze docenten geven les op dinsdagavond, donderdagavond en zaterdagochtend en -middag. Voor de start van het nieuwe academiejaar maken wij bekend welke opleidingen op welke dagen college hebben.

 

Op hoeveel uren zelfstudie moet ik rekenen?
De studiebelasting per opleiding beslaat ongeveer 700 uren per academiejaar. Dat is 15 uren per week (inclusief het volgen van de colleges) uitgaande van 46 weken.

 

Wat is het minimale opleidingsniveau om aan de Academie te studeren?
De Academie biedt (beroeps)onderwijs op post-hbo-niveau. Dit betekent dat je minimaal een hbo-opleiding moet hebben afgerond.

 

Wat is de maximale groepsgrootte van de klassen?
De maximale groepsgrootte is vastgesteld op 27 tot 28 personen. We bepalen elk jaar op basis van verschillende factoren hoe groot de klassen uiteindelijk worden. In de praktijk zijn de groepen doorgaans kleiner.

 

Is er een leeftijdsgrens?
Nee, er is geen leeftijdsgrens, iedereen die aan de minimale opleidingseisen voldoet kan worden toegelaten.

 

Ik heb veel praktijkervaring. Is het mogelijk zonder de door jullie gevraagde vooropleiding te starten met een opleiding? 
Als je niet de gevraagde vooropleiding hebt en toch wilt onderzoeken of één van onze opleidingen bij je past, dan kun je contact opnemen via osb@academiegeesteswetenschappen.nl. De studiecoördinator van de opleiding gaat dan samen met jou kijken of je via een toelatingsopdracht toegelaten kan worden.

 

Kan ik gebruik maken van het levenslang leren-krediet voor jullie opleidingen?
Omdat wij post-hbo-opleidingen bieden, kan je geen gebruik maken van het levenslang leren-krediet.

 

Zijn jullie opleidingen geaccrediteerd?
Onze opleidingen zijn geaccrediteerd/erkend door verschillende beroepsverenigingen. Ook is het mogelijk om voor de opleiding Verlies-, Rouw- & Stervensbegeleiding PE-punten te behalen.

 

Wat kan ik met deze opleidingen in de beroepspraktijk?
Veel studenten kunnen de opgedane kennis toepassen in de dagelijkse beroepspraktijk als uitbreiding op hun huidige functie, of het beginnen van een eigen praktijk. Ook zijn er studenten die aan de slag gaan in specifieke functies als geestelijk begeleider of stervensbegeleider. Wanneer je een vraag hebt over een beroepsperspectief van een opleiding kun je deze altijd stellen via osb@academiegeesteswetenschappen.nl.

Online lessen

Kan ik online les volgen?
Wij kiezen ervoor om onze lessen fysiek en live aan te bieden omdat wij ervan overtuigd zijn dat ons onderwijs daarbij het beste gedijt. Wanneer dit echter door omstandigheden (zoals maatregelen rondom COVID19) niet mogelijk is zullen wij uiteraard uitwijken naar online onderwijs en studenten op de hoogte stellen.

 

Kan ik de lessen achteraf in eigen tijd terugkijken als ik er niet live bij kan zijn?
Het fysiek bijwonen van lessen is bij ons de norm en bij praktijklessen is dit zelfs verplicht. Wanneer je een les door omstandigheden niet kunt bijwonen, dien je dit van tevoren te melden bij de studiecoördinator en docent.
Wij nemen onze lessen niet op. Uiteraard staat het je vrij om met je medestudenten afspraken te maken rondom het delen van aantekeningen of het maken van geluidsopnamen. We benadrukken echter dat fysieke aanwezigheid onze sterke voorkeur heeft en ons onderwijs het beste tot zijn recht doet komen.

Locatie Gerrit Rietveld College

Waar kan ik parkeren?
Het Gerrit Rietveld College ligt aan de rand van een woonwijk. Parkeren kan in de omliggende straten maar op verzoek van omwonenden vragen wij bezoekers om te parkeren op de parkeerplaatsen Fort Blauwkapel (aan de Bastionweg) en Winkelcentrum De Gaard.

 

Is parkeren betaald of gratis?
Je parkeert in een rayon met betaald parkeren op specifieke tijdstippen. Voor de meest actuele informatie kun je de parkeerplattegrond van Utrecht bekijken.

 

Hoe kom ik bij het lesgebouw met openbaar vervoer? 
Het Gerrit Rietveld College is goed te bereiken met de bus (U-OV Bus 55 vanaf station Utrecht Centraal) en de trein (15 minuten lopen vanaf station Utrecht Overvecht).