Welkom bij de digitale Open Dag van de Academie voor Geesteswetenschappen!
Op deze pagina’s vind je een zo compleet mogelijke digitale indruk van wat de Academie is en wat je kunt verwachten van onze opleidingen.
Voel je van harte welkom!
Open Avonden collegejaar 2020/2021
In 2021 hebben we ook een aantal Open Avonden ingepland. Wil je de docenten, tutoren en studenten in levende lijve ontmoeten om de sfeer te proeven en vragen te stellen?
Meld je aan voor een Open Avond
Introductie door directeur Ellen van Son
Persoonlijk contact met Ellen
Heb je algemene vragen over onze opleidingen of de Academie? Je kunt Ellen elke donderdagochtend van 9.00 uur tot 10.00 uur persoonlijk spreken via Zoom (inloopspreekuur). Meld je van te voren hier aan, dan ontvang je de link voor Zoom per e-mail van Ellen.
Wat kun je hier allemaal zien?
Op deze digitale Open Dag nemen we je mee langs onze verschillende basis- en beroepsopleidingen. Per opleiding kun je:
- Kennismaken met onze tutoren
- Videoproeflessen volgen van verschillende docenten
- Interessante podcasts, kennisclips en artikelen van docenten beluisteren, bekijken en lezen.
Hieronder vind je een overzicht van onze opleidingen. Via de rode knoppen hieronder kom je op de Open Dag-pagina van die betreffende opleiding terecht.
We wensen je veel lees-, kijk- en luisterplezier!
Welke opleidingen kun je bij ons volgen?
Basisopleiding (2 jaar)
In de basisopleiding Spiritualiteit & Zingeving krijg je aanknopingspunten aangereikt voor je individuele zoektocht, zonder dat deze wordt ingebed in dogmatische religieuze, wetenschappelijke of politieke leerstellingen. Het uitgangspunt is inspiratie en verwondering, met daarnaast kritische, individuele kenniswerving en -toepassing.
Na de basisopleiding kun je kiezen voor een Vrije Studierichting gericht op verdere verdieping van je eigen spiritualiteit, of voor de erkende beroepsopleiding tot Geestelijk Begeleider.
Vervolgopleiding (2 jaar)
+ Vrije Studierichting
+ Beroepsopleiding Geestelijk Begeleider
Meer informatie
Roosters en studiegidsen 2020/2021
De S&Z lesmodules
Accreditaties
Digitaal of op locatie?
Ga naar de Open Dag van T & EW
Basisopleiding (2 jaar)
De basisopleiding Transpersoonlijk & Energetisch Werken bied je structuur en herkenning wanneer je hierin voor jezelf een weg zoekt of wanneer je je bijzondere vermogens wil aanwenden om anderen te helpen. We behandelen veel westerse denkers die hiervoor belangrijke inzichten hebben ontwikkeld. Ook tijdperken en niet-westerse culturen (waarin zich andere wereldbeschouwingen en manieren van waarnemen hebben ontwikkeld) komen aan de orde.
Na de basisopleiding kun je kiezen voor de erkende beroepsopleiding tot Transpersoonlijk Counselor of Energetisch Therapeut. Na afronding van de 2-jarige basisopleiding kun je je aansluiten met een diploma voor een MBK (Medische basiskennis) PSBK (Psychosociale basiskennis) bij de VVBET (Vereniging van Beroepsbeoefenaren Energetische Therapie).
Vervolgopleiding
+ Beroepsopleiding Transpersoonlijk Counselor
+ Beroepsopleiding Energetisch Therapeut
Meer informatie
Roosters en studiegidsen 2020/2021
De T&EW lesmodules
Accreditaties
Digitaal of op locatie?
Ga naar de Open Dag van VR & SB
Opleiding (2 jaar)
In de basisopleiding Verlies-, Rouw- en Stervensbegeleiding werk je aan de ontwikkeling van je sociale, psychologische en begeleidende deskundigheid. Naast het verwerven van kennis die van belang is voor het begrijpen en begeleiden van verlies- en rouwprocessen, besteed je aandacht aan het ontwikkelen van een gevoeligheid voor verborgen boodschappen en emoties. Ook medisch-ethische vragen en dilemma’s in de zorg, bijvoorbeeld rond het levenseinde en je plaats in het beroepsveld, komen aan bod.
Na afronding van de basisopleiding kun je aan de slag als Verlies-, Rouw en Stervensbegeleider.
Doorstroommogelijkheid
Voor de studie VR & SB is geen vervolgopleiding. Wel kun je onder bepaalde voorwaarden doorstromen naar de beroepsopleiding Geestelijk Begeleider.
+ Beroepsopleiding Geestelijk Begeleider
Meer informatie
Roosters en studiegidsen 2020/2021
De VR&SB lesmodules
Accreditaties
Digitaal of op locatie?