Zomerse inspiratie! Dit jaar organiseert de Academie in juli en augustus weer haar zomercolleges met lezingen over maatschappelijke en actuele onderwerpen in het dagelijks leven én het vakgebied.
Docent Neanske Tuinman blogt over rituelen die gaan over dood en verrijzenis.
Docent Peter van Hooft blogt over ‘weerloos en waardevol’, het thema van de Maand van de Filosofie.
Familieopsteller, trainer en docent Yvonne Woordes heeft een passie voor systemisch werk. Hoe is dit op haar pad gekomen en hoe vertaalt zij die passie naar haar werk voor de Academie?
Filosoof, docent, trainer en programmamaker Hilde Debacker is al lang verbonden aan de Academie. Wat zijn haar passies en hoe vertaalt zij die naar haar werk voor de Academie?
Docent Robert te Pas deelt een inspiratietip: het werk van de Duits-Koreaanse filosoof Byung-Chul Han.
Theoloog en geestelijk verzorger Barbara Zwaan doceert verschillende modules. Wat zijn haar passies en hoe vertaalt zij die naar haar werk voor de Academie?
Docent Aart Mak deelt een luistertip: de podcasts van onder andere Jelle Brandt Corstius over de oorlog in Oekraïne.
Al meer dan een eeuw vormt ‘Het boek van de thee’ van Kakuzo Okakura een fijnzinnige introductie tot de Aziatische levenskunst en filosofie. Paul Delfgaauw verdiepte zich in de esthetiek van de theeceremonie.
Op zondag 19 februari vieren we ‘dies natalis’ ofwel onze verjaardag met een muzikale reis door psychologie en spiritualiteit. Kom je ook naar deze feestelijke middag?
Docent Piet van Veldhuizen deelt een bron van inspiratie: de romantrilogie De Zusterklokken van de Noorse auteur Lars Mytting.
Esoterische fictie is mateloos populair. Vaak wordt oeroude kennis hierin oppervlakkig en sensatiebelust gepresenteerd, vindt Ingrid Schippers. Maar het kan ook anders, met thrillers die wél goed doorwrocht en authentiek zijn.