Bij de proefles ‘Jung en synchroniciteit’ over transpersoonlijke psychologie, door Hans Gerding, vielen de belangstellenden met hun neus in de boter. Ze waren er stil van, maar de les ontlokte ook vragen, die weer tot interessante interacties leidden. Zo verliep het ook bij de andere lessen, over spiritualiteit & zingeving en over verlies- rouw-, en stervensbegeleiding.
De Open Dag trok wederom veel bezoekers. Bij de algemene presentatie door Philippe van Heusden zaten ruim 80 belangstellenden, behalve op stoelen, ook in de vensterbanken of op tafels in het toch wel ruime klaslokaal. Zijn presentatie was glashelder en vragen van bezoekers droegen daaraan bij. Van Heusden maakte duidelijk dat je een van deze studies niet ‘er zomaar even bij kan doen’, want het vergt buiten de colleges nog heel wat zelfstudie.
Ook over meer zakelijke onderwerpen, zoals de complexe materie van accreditaties en de verschillende beroepsverenigingen, werd goed uitleg gegeven.
De Academie valt op door zijn ‘unieke gedachtegoed, dat je op geen enkele andere opleiding kunt vinden’, formuleerde een student treffend. Uniek aan de Academie is dan ook haar bijzondere aandacht voor het transcendente dat het verdient om onderzocht te worden.
Na het algemene gedeelte kon iedereen een keuze maken uit zowel drie presentaties van de opleidingstrajecten, als drie verschillende proeflessen, gegeven door Tineke van Asseldonk, Philippe van Heusden en Hans Gerding. Na de lunch herhaalde zich dat, zodat iedereen ruim de gelegenheid kon nemen zich te verdiepen in wat de Academie zoal te bieden heeft.
De boekentafels, bemenst door studenten, trokken veel aandacht. Er waren studieboeken te vinden, onder meer geschreven door verschillende docenten van de Academie. Ter plekke kon je de schrijvers vragen stellen over hun vakgebied. Zo werd het een zinvolle dag over zingeving en zo veel meer.