fbpx

Meld je aan voor een opleiding

Aanmelden

Kerst 2020: buiten- en binnenverhaal

Kerst aan de Eykmanlaan

Op onze beide locaties heeft de Academie – op gepaste wijze vanwege de geldende coronamaatregelen – toch nog een beetje kerst gevierd met alle aanwezige studenten. Hieronder vind je een impressie van de kerstviering aan de Eykmanlaan.

[metaslider id=”10204″]

Kersttoespraak Ellen van Son

Voor iedereen die niet aanwezig kon zijn bij de viering, heeft Ellen een kerstboodschap opgenomen via Zoom.

Voor iedereen die niet bij de kersttoespraak aanwezig kon zijn…

Kersttoespraak Rina van Rooij

Ook bestuurslid Rina van Rooij hield een korte toespraak over het buiten- en binnenverhaal, waarin zij een herinnering ophaalde aan een onvergetelijk mooie Oudejaarsavond.


“Soms heb je de mooiste herinneringen aan iets wat heel anders loopt dan je gehoopt had. De feestdagen zullen nu ook voor velen van ons anders verlopen dan je had gewild.

Twee jaar geleden was ik met Kerst en Oud en Nieuw aan het werk in een vluchtelingenkamp op Lesbos. Oudejaarsavond waren we met duizenden mensen uit Syrie, Afghanistan, Iran, Pakistan buiten in de vrieskou. Er waren geen drankjes, geen hapjes, alleen muziek. We konden elkaar veelal niet verstaan maar woorden waren ook niet nodig, We voelden ons verbonden We hebben met elkaar gedanst om warm te blijven en om 12 uur was er hoop, verbroedering, emoties. Het nummer Happy New Year van Abba werd gedraaid zoals wij dat ook vaak doen. Ondanks dat ik ver van mijn familie en vrienden was was het de mooiste oudejaarsavond ooit. Het maakte mij nederig en dankbaar en bracht vrede in mijn hart. De verbondenheid met al die mensen op de vlucht deed mij beseffen dat vrijheid onze grootste rijkdom is.

Geniet en maak deze feestdagen voor jezelf tot de allermooiste feestdagen ooit ondanks of dankzij alle corona beperkingen en koester de liefdevolle gevoelens in je hart. Ik wens jullie hele mooie feestdagen.”

Rina van Rooij, bestuurslid Academie voor Geesteswetenschappen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven.