fbpx

Meld je aan voor een opleiding

Aanmelden

In Memoriam: Pieter van Amerongen

In Memoriam: Pieter van Amerongen

Geschokt heeft het bestuur van de Academie kennis genomen van het geheel onverwachte overlijden van onze voormalige docent Pieter van Amerongen. Hij heeft een sleutelfunctie vervuld door zijn onmisbare bijdrage aan de doorstart van de Academie.

Jarenlang heeft Pieter, voorheen radioloog en vliegerarts, als docent Medische Basiskennis (MBK) op loyale wijze studenten aan de studierichting Energetische Therapie wegwijs gemaakt in de geheimen van het functioneren van menselijk lichaam. Later verzorgde hij ook lessen voor de studie Verlies, Rouw-, & Stervensbegeleiding. Pieter heeft actief meegedacht over de invulling van de van de Medische Basiskennis- en Psychosociale Basiskennis-routes aan onze school. Pieter was tevens erelid van de Alumni-vereniging van oud-studenten van de Academie, waarvan hij mede-oprichter en enige tijd voorzitter was.

“Opvallend aan Pieter vond ik zijn joviale betrokkenheid en ook zijn humor”, aldus Elizabeth Post, oud-student en co-founder van de Academie. “Zo kon je zomaar tussen zijn powerpointsheets voor zijn medische lessen ineens een afbeelding van een F16-straaljager aantreffen.”

“Ik vind het schokkend nieuws”, aldus Fons Dekkers, bestuursvoorzitter. “Als hij niet in de beginfase had bijgedragen, was het initiatief voor de Academie wellicht in de kiem gesmoord. Pieter heeft voor ons een cruciale rol gespeeld.”

Het bestuur