fbpx

Meld je aan voor een opleiding

Aanmelden

Capita Selecta: Werken met bezieling

Capita Selecta: Werken met bezieling

Meer energie in je werk laten stromen

 

Capita Selecta-cursus (training)
Docent Ewald Wagenaar
Donderdag 9, 16, 23 en 30 november 2023
Van 19.00 tot 21.30 uur

Waar de cursus over gaat

Veel mensen zoeken naar manieren om meer bezieling in hun werk te integreren. Vaak gebeurt dit nadat er meer inzicht is ontstaan in de eigen essentie. Een baan, een eigen praktijk of bedrijf; de intentie om meer te betekenen voor anderen is op een nieuw niveau beland. Daar waar oude werkroutines, ingesleten patronen en grenzen aan vervanging toe blijken te zijn. Maar wat wíl je echt?

In stappen kijken we tijdens deze cursus (training) naar wat ons wérkelijk drijft en hoe we dit concreet vorm kunnen geven. Dat kan binnen een bestaande baan, maar evengoed binnen een eigen praktijk of onderneming. Het belangrijkste is dat je intenties ‘schoon’ worden; ontdaan van mitsen, maren en ervaringen. Hierdoor krijg je een kraakhelder zicht op wat er nodig is om je zielsmissie met zin, toewijding en succes vorm te geven.

Deze Capita Selecta is ook geschikt voor wie eerder de cursus ‘Ondernemen in de zorg’ volgde bij Ewald Wagenaar.

Bijeenkomst 1

Tijdens de inleidende bijeenkomst behandelen we de eerste drie stappen: wat drijft jou ten diepste, wat zijn je idealen en wat zijn je opvattingen m.b.t. je werk?

Bijeenkomst 2

Deze bijeenkomst gaat over je ziel: waar ben jij voor ‘bestemd’ in dit leven? Wat zijn je intenties en je levensopdracht? Het gaat o.a. om de balans vinden tussen wat je wilt laten groeien, wat je begrenzingen zijn en hoe je tal van verschillende aspecten in je leven integreert.

Bijeenkomst 3

Deze bijeenkomst gaat over je passies, intuïties, voorbereidingen en beelden die je hebt over waar je naartoe wilt bewegen in je werk.

Bijeenkomst 4

Deze laatste bijeenkomst gaat over het integreren van wat je over jezelf en je bezieling hebt ontdekt in de voorgaande bijeenkomsten.

De bijeenkomsten bestaan uit een combinatie van theorie, oefeningen, geleide meditaties, interactie en gesprek én creatieve werkvormen.

Literatuur en huiswerk

Tussen de bijeenkomsten door worden facultatieve opdrachten meegegeven. De bundeling hiervan kan – mits ingeleverd – gelden als toetsing ten behoeve van PE-punten.

Voor wie is deze cursus?

Voor werknemers, zzp’ers en leidinggevenden die meer ziel en zingeving willen incorporeren in hun werk.

Vaardigheden en competenties na het volgen van deze cursus

Deze cursus sluit aan op de volgende (CanMEDS)competenties:

  • Kennis en wetenschap: het ontwikkelen van competenties om te kunnen reflecteren op deskundigheid en de onderbouwing van het handelen.
  • Organisatie: het ontwikkelen van competenties over de wijze waarop je werk wordt georganiseerd. Je leert om persoonlijke intenties gestructureerd naar daden op de werkvloer te vertalen.
  • Professionaliteit en kwaliteit: het ontwikkelen van competenties op het gebied van de professionele standaard en kwaliteitsborging. Je kunt benoemen wanneer wat je wilt ook is gelukt.

Accreditatie

Deze Capita Selecta is door de SKGV geaccrediteerd voor bij- en nascholingspunten (PE-punten):

  • Levensbeschouwing en spiritualiteit: 2,5

Opleidingen die bij deze cursus aansluiten

Over de docent

Fotograaf Hans TibbenDrs. Ewald Wagenaar is hoofdredacteur en uitgever van het spirituele online platform Koorddanser, neerlandicus en bestuurslid en medeoprichter van de Academie voor Geesteswetenschappen en horusonline.nl. Hij onderzoekt al zijn hele leven spirituele tradities en houdt zich o.m. bezig met kabbalah en non-dualiteit. In het dagelijkse leven is hij trainer, docent, uitgever en coach.