fbpx

Meld je aan voor een opleiding

Aanmelden

Zomercollege: De zin van de dood

Zomercollege: De zin van de dood

Zomercollege Verlies-, Rouw- en Stervensbegeleiding: De zin van de dood
Door Trodessa Barton
Woensdag 5 juli 2023

 

Als je vandaag hoort dat je nog maar drie jaar te leven hebt, ben je dan waar je nu wilt zijn?

Trodessa Barton was vierentwintig toen ze haar moeder verloor aan Alzheimer, zesendertig toen ze de diagnose kanker kreeg en achtendertig toen ze als gevolg van een hersenvliesontsteking in coma lag. Genoeg om doodsbang van te worden, zou je denken. Maar juist de dood opende haar ogen voor het leven.

Trodessa begon aan een bijzonder project: tientallen interviews met mensen die – veel te vroeg – wisten dat ze niet lang meer te leven hadden. Welke lessen konden zij haar leren? En zouden die lessen iedereen kunnen helpen? We stoppen de dood het liefste zo ver mogelijk weg. Maar misschien is de dood wel de grootste leermeester voor het leven.

Tijdens dit zomercollege neemt Trodessa je, samen met het leven en de dood, mee op reis. Langs de wereld van angst, onzekerheid, kwetsbaarheid, intimiteit, liefde en dromen. Het belooft een avond te worden met een lach en een traan, diepgang en inspiratie.

Leer omgaan met de dood, daarna is alles mogelijk – Albert Camus

Over de spreker

Trodessa Barton is auteur van het boek De zin van de dood. Een spiegel voor de onzin van het leven. Als inspirational speaker hoopt ze een stem te zijn voor de mensen die hun stem hebben verloren en verspreidt ze, op haar manier, de wijsheden van de mensen die zij heeft geïnterviewd. Daarnaast organiseert Trodessa huiskamersessies omtrent het thema leven en dood en begeleidt ze als gecertificeerd coach mensen met zingevingsvraagstukken.

Tijdens het zomercollege is het boek De zin van de dood te koop voor 20 euro.

Praktische informatie

 

Tijd

Van 19.00 tot 21.30 uur

Bijdrage

Bijdrage: € 10
Docenten: gratis 

Locatie

Johannescentrum
Moezeldreef 400
3561 GD Utrecht

Het Johannescentrum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer: per trein (uitstappen NS-station Utrecht Overvecht, dan 5-8 minuten lopen) of per bus (lijn 1, uitstappen Halte Rubicondreef, dan 30 meter lopen).

Routebeschrijving