fbpx

Meld je aan voor een opleiding

Aanmelden

Zomercollege: De wijsheid van onze roots

Zomercollege: De wijsheid van onze roots

Zomercollege Spiritualiteit & Zingeving: De wijsheid van onze roots
Door Irene Agyeman Hin
Donderdag 31 augustus 2023

 

Als mens hebben we vele krachtbronnen tot onze beschikking. Zowel buiten onszelf, in de vorm van bijvoorbeeld de natuur, andere mensen en opleidingen. En ook in onszelf, denk bijvoorbeeld aan onze waarden, overtuigingen en purpose. Maar er is één belangrijke interne krachtbron, welke met name in de Westerse maatschappij vaak over het hoofd wordt gezien: de wijsheid van onze roots.

Wij hebben allemaal roots, maar of we er nog mee verbonden zijn, is een tweede. Roots die verbonden zijn met moeder aarde. Roots die verbonden zijn met je cultuur/culturen. Roots die verbonden zijn met vorige generaties uit de lijn van je vader en moeder.

Wetenschappelijk is onderzocht én bewezen dat wij als mens tot zeven generaties terug ‘geïmprint’ zijn in ons DNA met wijsheid en ballast vanuit vorige generaties en culturen. Wij staan op de schouders van onze voorouders en om ons beste leven te leiden is verbinding met deze krachtbronnen, die vaak vergeten of verloren zijn, essentieel.

Tijdens dit zomercollege neemt cultural heritage consultant en spreker Irene Agyeman Hin je mee op reis naar verbinding met jouw roots.

Aan de hand van meditatie, rituelen, voorwerpen en tradities ga je voelen, horen, zien en ervaren waarom verbinding met je roots zo belangrijk is en hoe je deze weer kunt versterken. Je gaat zowel de schaduwkant als de lichte kant van deze roots aankijken om heelheid, steun, veiligheid en verbinding te ervaren.

Dit zomercollege staat in het teken van inspiratie, bewustwording en heling en is toegankelijk voor iedereen met welke achtergrond dan ook.

Het zomercollege is als volgt opgebouwd:

  • Een plengoffer om je voorouders te eren.
  • Een korte meditatie voor ontspanning.
  • Een introductie over Roots en het persoonlijke verhaal van Irene.
  • Een proces en oefening om je te verbinden met jouw voorouders.
  • Een plengoffer om je voorouders te eren.
  • Een ‘wisdom sharing circle’ om te leren van elkaar.

Over de spreker

Irene Agyeman Hin heeft haar roots op het Afrikaanse continent en in Nederland. Ze werkt als cultural heritage consultant voor diverse opdrachtgevers in de (non-)profit, creatieve sector en marketing in Nederland en Afrika. Als sociaal-cultureel ondernemer heeft zij Lady Africa Designer Fashion Labels opgezet, met diverse winkels in Nederlandse steden. Tevens heeft Irene culturele exposities, modeshows en publieksactiviteiten ontwikkeld, waarmee zij Afrikaans design in Nederland een blijvend gezicht gaf. Samen met Sabrina Starke richtte zij in 2021 Diaspora Wellhouse op, een gemeenschapsgerichte organisatie gewijd aan holistische gezondheid en welzijn. In haar werk laat Irene zich inspireren door de rijke culturele kennis, gebruiken, rituelen en tradities die zij opdeed op haar reizen naar Afrika.

Praktische informatie

 

Tijd

Van 19.00 tot 21.30 uur

Bijdrage

Bijdrage: € 10
Docenten: gratis 

Locatie

De aula van het Gerrit Rietveld College
Eykmanlaan 1200
3571 KH Utrecht

Routebeschrijving