fbpx

Meld je aan voor een opleiding

Aanmelden

Zomercollege: De wijsheid van onze

Zomercollege: De wijsheid van onze

Zomercollege Spiritualiteit & Zingeving: De wijsheid van onze roots
Door Muriël Dalmulder
Donderdag 31 augustus 2023

 

Als mens hebben we vele krachtbronnen tot onze beschikking. Zowel buiten onszelf, in de vorm van bijvoorbeeld de natuur, andere mensen en opleidingen. En ook in onszelf, denk bijvoorbeeld aan onze waarden, overtuigingen en purpose. Maar er is één belangrijke interne krachtbron, welke met name in de Westerse maatschappij vaak over het hoofd wordt gezien: de wijsheid van onze roots.

Wij hebben allemaal roots, maar of we er nog mee verbonden zijn, is een tweede. Roots die verbonden zijn met moeder aarde. Roots die verbonden zijn met je cultuur/culturen. Roots die verbonden zijn met vorige generaties uit de lijn van je vader en moeder.

Wetenschappelijk is onderzocht én bewezen dat wij als mens tot zeven generaties terug ‘geïmprint’ zijn in ons DNA met wijsheid en ballast vanuit vorige generaties en culturen. Wij staan op de schouders van onze voorouders en om ons beste leven te leiden is verbinding met deze krachtbronnen, die vaak vergeten of verloren zijn, essentieel.

Tijdens dit zomercollege neemt ‘humanized’ leiderschapscoach en spreker Muriël Dalmulder je mee op reis naar verbinding met jouw roots.

Aan de hand van meditatie, rituelen, voorwerpen en tradities ga je voelen, horen, zien en ervaren waarom verbinding met je roots zo belangrijk is en hoe je deze weer kunt versterken. Je gaat zowel de schaduwkant als de lichte kant van deze roots aankijken om heelheid, steun, veiligheid en verbinding te ervaren.

Dit zomercollege staat in het teken van inspiratie, bewustwording en heling en is toegankelijk voor iedereen met welke achtergrond dan ook.

Het zomercollege is als volgt opgebouwd:

  • Een korte meditatie voor ontspanning.
  • Een introductie over Roots en het persoonlijke verhaal van Muriël.
  • Een proces en oefening om je te verbinden met jouw voorouders.
  • Een plengoffer om je voorouders te eren.
  • Een ‘wisdom sharing circle’ om te leren van elkaar.

Over de spreker

Muriël Dalmulder is een dubbelbloed met een sterke verbinding met haar Surinaamse roots. Zij combineert positieve psychologie, neurowetenschap en NLP met oude wijsheid en tradities. Zij leeft om mensen te verbinden met hun essentie, oerkracht en purpose en uiteindelijk ook met elkaar en de aarde. Vanuit dit verlangen heeft zij de BeYou-Academy opgericht, een online coaching academy voor young professionals met krachtbronnen die je helpen het beste uit jezelf te halen en gelukkig te zijn.

Praktische informatie

 

Tijd

Van 19.00 tot 21.30 uur

Bijdrage

Bijdrage: € 10
Docenten: gratis 

Locatie

De aula van het Gerrit Rietveld College
Eykmanlaan 1200
3571 KH Utrecht

Routebeschrijving