fbpx

Meld je aan voor een opleiding

Aanmelden

Zomercollege ET: Psychose, trauma en spiritualiteit

Zomercollege ET 2022

Zomercollege Energetisch Therapeut: Psychose, trauma en spiritualiteit
Door Merel de Waard
Woensdag 17 augustus 2022

 

Tijdens het zomercollege op woensdag 17 augustus 2022 zal antropologe en energetisch therapeute Merel de Waard een lezing geven met als thema: psychose, trauma en spiritualiteit.

Steeds meer mensen beseffen dat er een onmiskenbare spirituele kant zit aan een psychose. Een psychose volgt vaak op een periode waarin je heel zeker wist hoe alles zat. Je zag de samenhang van alles en was er volkomen door in vervoering. Een negatieve variant doet zich voor als je een levensveranderende of heel angstige gebeurtenis of periode mee hebt gemaakt. Of je was ontzettend eenzaam en de angst en de verwarring slopen er langzaam in.

Een psychose wordt veroorzaakt door meerdere factoren. Tijdens deze lezing kijken we naar de verhouding tussen fysieke, psychosociale, spirituele en energetische aspecten. We onderzoeken de meerwaarde van een perspectief vanuit het energetische mens- en wereldbeeld én de mogelijkheden om de reguliere behandeling te ondersteunen vanuit de complementaire zorg.

Over de docent/spreker

Merel de Waard is antropologe en energetisch therapeute. Ze werkt in haar praktijk ‘Lied van de Merel’ in Utrecht met als specialisatie psychosegevoeligheid. Daarnaast doet ze onderzoek voor Stichting Expertisecentrum Energetische Geneeskunde.

Praktische informatie

 

Tijd

Van 19.00 tot 21.30 uur

Bijdrage

Niet-studenten: € 15
(Oud-)studenten: € 10
Introducé: € 10 (+ € 5 korting voor niet-studenten)
(Maximaal 1 introducé per aanmelding!)

Locatie

De aula van het Gerrit Rietveld College
Eykmanlaan 1200
3571 KH Utrecht

Routebeschrijving