fbpx

Meld je aan voor een opleiding

Aanmelden

Zomercollege: Het wonder van het zelfhelend vermogen

Ruben Post

Zomercollege Energetisch Therapeut: Het wonder van het zelfhelend vermogen
Door Ruben Post
Donderdag 6 juli 2023

 

Wat is het effect van energetische therapie op wondgenezing? En hoe kun je dit wetenschappelijk onderbouwen?

Deze vragen staan centraal in het zomercollege van Ruben Post. Op basis van een patiëntcasus vertelt hij over de behandelwijze van energetische therapie binnen de verpleegkunde en over de praktisch toepassing op het vlak van wondzorg. Zo leer je meer over het effect van Energetische Therapie (zoals Therapeutic Touch) op patiënten met wondpijn en over het wetenschappelijk onderzoek naar deze onderwerpen.

Over de spreker

Ruben Post is wondconsulent, Healing Touch Therapeut en spreker. Hij is gespecialiseerd in complexe wondzorg, energetische therapie en voerde recentelijk een wetenschappelijk onderzoek uit in de vorm van een ‘Critically Appraised Topic’ over Therapeutic Touch (energetische therapie) als interventie bij de behandeling van patiënten met wondpijn. Ruben wordt regelmatig uitgenodigd om te spreken over het genezend vermogen in combinatie met energetische therapie.

Praktische informatie

 

Tijd

Van 19.00 tot 21.30 uur

Bijdrage

Bijdrage: € 10
Docenten: gratis 

Locatie

Johannescentrum
Moezeldreef 400
3561 GD Utrecht

Het Johannescentrum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer: per trein (uitstappen NS-station Utrecht Overvecht, dan 5-8 minuten lopen) of per bus (lijn 1, uitstappen Halte Rubicondreef, dan 30 meter lopen).

Routebeschrijving