fbpx

Meld je aan voor een opleiding

Aanmelden

Peter van Hooft

Peter van Hooft

Peter verkreeg, na jaren reizen door Azië en studie aan de Rijksuniversiteit Leiden, zijn Master of Arts in de boeddhistische filosofie. Daarna werkte hij als consulent voor vluchtelingen en als docent aan diverse onderwijsinstituten. Door de jaren heen hield hij zich intensief bezig met filosofie en meditatie. In 2000 richtte hij ‘aANZet’ op: om een wijsgerige aanzet te geven tot persoonlijke ontwikkeling. In 2010 begon hij met de Wijsgerige Jaargang, een samenvoeging van jaren lesgeven en persoonlijke begeleiding. Hierin begeleidt hij groepen ‘zoekers’.

Peter onderbouwt zijn bijeenkomsten met historisch-wetenschappelijk materiaal en zijn eigen ervaring. Hij werkt graag met beeldpresentaties, omdat kunst gevisualiseerde filosofie is, en verbindt theoretische kennis met (jouw) persoonlijke ervaringen. De relatie tussen filosofie, meditatie, mystiek en persoonlijke groei staat in het middelpunt van zijn aandacht.

Peter werkt o.a. als wijsgerig coach en organiseert onderzoeksgesprekken en klooster-retraites. Hij is lid en voorzitter van de Vereniging voor Filosofische Praktijk, verbonden met de Internationale School Voor Wijsbegeerte.

Bij de Academie voor Geesteswetenschappen geeft Peter binnen de opleiding Spiritualiteit & Zingeving het vak Existentiefilosofie.

Lees meer over Peter