fbpx

Meld je aan voor een opleiding

Aanmelden

Moniek Thunnissen

Moniek Thunnissen

Moniek Thunnissen is psychiater, groepstherapeut, systeemtherapeut en opleider Transactionele Analyse. Zij was werkzaam in Psychotherapeutisch Centrum de Viersprong in Halsteren, waar zij ook haar promotieonderzoek deed over de lange termijneffecten van kortdurende klinische psychotherapie; in GGZ Westelijk Noord Brabant in Bergen op Zoom, waar zij de opleiding voor psychiaters opzette, en sinds 10 jaar werkzaam in eigen praktijk voor psychotherapie en supervisie.

Sinds 2 jaar is Moniek gestopt met patiëntenzorg; nu nog alleen supervisie (in diverse GGZ instellingen aan teams van psychiaters en psychologen, en aan individuele (psycho)therapeuten), cursussen onder andere in Transactionele Analyse en De Essentie van psychotherapie, en lezingen onder andere over Omgaan met machteloosheid als kracht van de psychotherapie, en de Therapeutische relatie.

Ze is (co)-auteur van 8 boeken, onder andere Psychotherapeutische psychiatrie (met Frits Milders), De essentie van psychotherapie (met Maurits Nijs), Leerboek Transactionele Analyse (met Anne de Graaf), Handboek Psychotherapie (met onder andere Sjoerd Colijn en Susan Bogels), en Waarom ben je zo? Over persoonlijkheidsstoornissen.

Moniek is docent Psychopathologie bij de opleiding Geestelijk Begeleider