fbpx

Meld je aan voor een opleiding

Aanmelden

Masterclass: Verlies kun je hoogstens overleven

Manu Keirse

Verlies kun je hoogstens overleven

Masterclass
Docent Manu Keirse
Zaterdag 11 en 18 januari 2025
Van 10.30 – 15.00 uur

Waar de masterclass over gaat

De internationaal vermaarde rouwexpert Manu Keirse gelooft niet meer in rouwverwerking. Verlies kun je volgens hem ‘hoogstens overleven’.

Hoe wordt er gedacht over rouw en verlies? Wat zijn de theorieën over hoe mensen hiermee omgaan? Psycholoog en schrijver van bestsellers Manu Keirse vertelt er alles over op de eerste twee zaterdagen van januari. Die twee dagen verwelkomt de Academie voor Geesteswetenschappen hulpverleners, mantelzorgers, naasten en geïnteresseerden op deze speciale Masterclass die onderdeel is van het curriculum van de opleiding Verlies-, Rouw- en Stervensbegeleiding,

In de Masterclass bespreekt Manu Keirse de ontwikkelingen in het denken over rouw en verlies van de afgelopen decennia en de achtergronden van deze ontwikkelingen. Daarbij gaat het over verschillende soorten verlieservaringen: sterven van een naaste, verlies van gezondheid, verlies van werk, verlies door echtscheiding. Keirse licht toe hoe je als begeleider rouwtaken herkent die de cliënt bezighouden en wanneer er sprake is van pathologische rouw.

Voor wie is deze masterclass?

Deze masterclass is interessant voor alle mensen die geïnteresseerd zijn in verlies- rouw- en stervensbegeleiding. Dat kunnen professionals zijn, vrijwilligers of naasten die gewoon als mens te maken krijgen met verlies, rouw en sterven.

Accreditatie

Meer informatie over accreditatie t.b.v. bij- en nascholingspunten (PE-punten) volgt.

Over de docent

Prof. dr. em. Manu Keirse is doctor in de geneeskunde en klinisch psycholoog. Hij is een autoriteit in België en Nederland en ver daarbuiten als het gaat om verdriet en verlies. Hij schreef veel bestsellers die in veel talen zijn vertaald.


Praktische informatie

Data: zaterdag 11 en 18 januari 2025
Tijd: 10.30 – 15.00 uur
Kosten: € 285,- (incl. BTW) (€ 255 voor Academiestudenten en leden van de AvG Alumnivereniging) en inclusief lunch

Locatie

Bartholomeus Gasthuis
Lange Smeestraat 40
3511 PZ Utrecht
Routebeschrijving

Bereikbaarheid en route

Het gasthuis ligt tussen de NS-stations Utrecht Centraal en Vaartsche Rijn in (ruim een kilometer van beide stations).

Bij het gasthuis is geen parkeergelegenheid en in de directe omgeving geldt betaald parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn de Springweg (Strosteeg) en Vaartsche Rijn (Baden Powellweg). Een alternatief – voor wie de tijd heeft – is parkeren bij P+R De Uithof i.c.m. openbaar vervoer richting Centraal Station. Er is een (gratis!) bewaakte fietsenstalling in de Zadelstraat.

 

 

Bekijk alle Masterclasses

Aanmelden Masterclasses 2024-2025