fbpx

Meld je aan voor een opleiding

Aanmelden

Henning Zorn

Henning Zorn

Henning is docent drama (HS Leeuwarden), antropoloog (VU Amsterdam), EMCC geaccrediteerd coach en DGLE geregistreerd Logotherapeut. Bij de Academie voor Geesteswetenschappen geeft Henning het vak Logotherapie binnen de opleiding tot Geestelijk Begeleider.

Gedurende de afgelopen 35 jaar heeft Henning zich gericht op de persoonlijke groei van zijn cliënten, coachees, studenten en trainees. Zijn werkveld ligt zowel in het (internationale) bedrijfsleven en non-gouvernementele organisaties als ook in de particuliere sector.

Begonnen als communicatietrainer heeft hij zich via thema’s rond leiderschap, teamontwikkeling, diversiteit en sociale rechtvaardigheid steeds meer gericht op de onderliggende zingevingsvragen. Dit vanuit het gegeven dat onze waarneming en ons handelen gebaseerd zijn op interpretatie, dus de (culturele en persoonlijke) betekenis die we toekennen aan dat wat zich voordoet.

Geboren in Duitsland kwam Henning in 1976 naar Nederland om in Groningen psychologie en pedagogiek te studeren. In 1986 verkreeg hij de Nederlandse nationaliteit. Getrouwd met een Mexicaanse, hebben Henning en zijn gezin tussen 2004 en 2016 afwisselend in Amsterdam en Oaxaca, Mexico gewoond.