fbpx

Meld je aan voor een opleiding

Aanmelden

Tijdens de Academie kerstlunch stilstaan bij verandering en vrede

Tijdens de Academie kerstlunch stilstaan bij verandering en vrede

Op de laatste les-zaterdag van dit jaar, 14 december, genoten medewerkers en studenten gezamenlijk van een kerstlunch, aangeboden door de Academie. Directeur Ellen van Son stond tijdens de lunch in haar kersttoespraak stil bij wat de Academie het afgelopen jaar allemaal heeft bereikt. 

In 2019 is er veel veranderd voor de Academie. We hebben met behulp van onze vele docenten, studenten en vrijwilligers een professionaliseringsslag gemaakt: zo zijn de accreditaties voor de Academie zelf, de opleidingen Spiritualiteit en Zingeving, Geestelijk Begeleider en Verlies, Rouw en Stervensbegeleiding in 2019 behaald, is er organisatorisch flink geschoven en verfijnd en geven de studenten de Academie een prachtig gemiddeld cijfer in de onlangs gehouden tevredenheidsenquête. Het bezoekersaantal van de Open Dagen was groter dan ooit en de mooie aanwas van nieuwe studenten motiveert ons allemaal enorm om de ingeslagen weg te vervolgen.

Een memorabel moment was ook de opening van het academisch jaar met de lezing van Pim van Lommel, die ondanks de tropische temperatuur met meer dan 250 bezoekers een groot succes was. En ook de diploma-uitreiking van 12 oktober jl. was weer een bijzondere mijlpaal voor de Academie en de geslaagde studenten.

Met een passend gedicht over vrede sloot Ellen de kersttoespraak af: “Er is geen vrede op de weg naar veiligheid. Voor vrede moet je durven, dat is een groot risico en er is nooit zekerheid” (Dietrich Bonhoeffer).

 

Om de vrede in de wereld,
moet er vrede tussen naties zijn.

Om de vrede tussen de volken,
moet er vrede in de steden zijn.

Om de vrede in de steden,
moet er vrede tussen buren zijn.

Om de vrede tussen buren,
moet er vrede in de huizen zijn.

Om de vrede in de huizen,
moet er vrede in de harten zijn.


(Bisschop W. Alexander Nijenhuis)