fbpx

Meld je aan voor een opleiding

Aanmelden

Diploma-uitreiking op 21 oktober: “Vonkjes van licht de wereld in”

Diploma-uitreiking op 21 oktober: “Vonkjes van licht de wereld in”

Op 21 oktober werden op de Academie voor Geesteswetenschappen de diploma’s en getuigenschriften uitgereikt. De studenten van de studierichtingen Spiritualiteit & Zingeving, Transpersoonlijke Psychologie & Energetische Therapie, Verlies-, Rouw- en Stervensbegeleiding, Geestelijk Begeleider en Religiestudies mochten in aanwezigheid van het bestuur, de docenten, medestudenten en uiteraard hun genodigden hun diploma in ontvangst nemen.

Directeur Ellen van Son sprak de afgestudeerden toe met de prachtige woorden:

“Ik hoop dat jullie een hoop wijsheid in jullie hart hebben verzameld. En dat je dat mee mag nemen en ook verder mag geven. De Academie biedt oude wijsheid voor nieuwetijdse vragen. En we hopen dat jullie daarin ook geïnspireerd zijn. Deze diploma-uitreiking is een scharnierpunt in het leven: het kan een periode afsluiten of het kan doorgaan op een pad. Er is zoveel aangeraakt… Ik hoop dat alle wijsheden jullie in staat stellen om mensen te begeleiden op het pad dat ze lopen. En dat jullie vonkjes van dat licht meenemen de wereld in.”

De afgestudeerden waren natuurlijk blij met hun behaalde prestatie, maar ook met de keuze die ze hadden gemaakt om bij de Academie te gaan studeren. Uit de reacties blijkt dat de Academie een veilige plek is waar je gelijkgestemden ontmoet. De opleidingen zorgen voor een leidraad, niet alleen beroepsmatig maar ook in het leven zelf. Of zoals de inmiddels oud-studenten het zelf formuleerden:

“Ik had zelf veel geleerd maar dat waren allemaal losse stukken. Door de academie kwamen de verbindingen tussen al die stukken.”

“Ik had een smile op mijn gezicht als ik terug kwam van een studiedag.”

“De sfeer binnen de Academie is open en warm, niks is gek ten opzichte van de buitenwereld.”

 

Of hoe dat heet

Gelukkig dat

het licht bestaat

en dat het met

me doet en praat

en dat ik weet

dat ik er vandaan

kom, van het licht

of hoe dat heet


~ Hans Andreus
Holte van licht, 1975