fbpx

Meld je aan voor een opleiding

Aanmelden

Diesviering 2023

Diesviering 2023

Op zondag 19 februari vieren we onze ‘dies natalis’ ofwel de verjaardag van de Academie. Kom je ook naar deze feestelijke middag?

Maak een muzikale reis door psychologie en spiritualiteit

Op het programma staat ‘Zelfkennis als bevrijding: psychologie en spiritualiteit’, een muzikale reis onder leiding van Vincent en Jan Duindam.

Vincent Duindam meent dat het hoog tijd wordt dat de psychologie zich door de mystiek laat inspireren. Hij neemt ons daarom mee van de oude, deterministische psychologie naar de ‘positieve’ psychologie. De eindbestemming is een psychologie waarin we leren om contact te maken met onze meest wezenlijke identiteit. Ook voor professionals is dit van groot belang. 

Vijf spirituele songs van singer-songwriter Jan Duindam lopen als een rode draad door de presentatie heen.  

Over Vincent en Jan Duindam

Psycholoog en publicist Vincent Duindam (1958) geeft al meer dan veertig jaar les aan de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en de Vrije Hogeschool. Zijn vroege werk ging over gender, emancipatie en ouderschap. De laatste decennia werkt hij op het grensvlak van psychologie en spiritualiteit, met toepassingen op het gebied van opvoeding, onderwijs en liefdesrelaties.

Singer-songwriter, koorleider, componist en muziek-educator Jan Duindam (1951) is al zijn hele leven werkzaam als musicus in brede zin. Hij geeft concerten en workshops over stem en bewustzijn en is docent zang en gitaar. In zijn leven en werk staat spiritualiteit als bron van alles centraal. Thema’s van zijn songs en koormuziek zijn liefde, eenheid, schoonheid en verlangen. 

Programma

13.30 u Ontvangst met koffie en thee
14.00 u Welkom door directeur Philippe van Heusden
14.15 u Interactieve lezing ‘Zelfkennis als bevrijding’ door Vincent en Jan Duindam
15.45 u Afsluiting
16.00 u Borrel
17.00 u Einde

Praktische informatie

Datum: zondag 19 februari 2023
Tijd: 13.30 tot 17.00 u
Kosten: € 10 (gratis voor (oud)studenten en docenten)

Locatie
Gerrit Rietveld College
Eykmanlaan 1200
3571 KH Utrecht
Routebeschrijving

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met het Onderwijs- & Studentenbureau via osb@academiegeesteswetenschappen.nl.