fbpx

Meld je aan voor een opleiding

Aanmelden

Academie Magazine: een schatkist vol pareltjes

Online Magazine Academie

Het Online Academie Magazine vormt een schatkist aan ideeën en ervaringen. Om te lezen, te reflecteren, te genieten van de kennis en wijsheid van onze docenten. Wie zijn die mensen die lesgeven op de Academie?

Welke thema’s en vragen houden hen bezig? Je leert een aantal docenten een beetje kennen en je mag je uitgenodigd, misschien zelfs uitgedaagd voelen, om je met hen te verbinden. Want het bijzondere van de Academie – het zou eigenlijk gewoon moeten zijn – is dat er hier ook ruimte is voor jóuw wijsheid en ervaring(en).

Onze directeur Philippe van Heusden, voor wie Yehuda Aschkenasy een groot leraar was, schrijft in het voorwoord van het magazine:

Van de volgende uitspraak uit de Talmoed was Aschkenasy zelf het levende bewijs: ‘Veel heb ik geleerd van mijn leraren, meer van mijn collega’s, maar het meeste van mijn leerlingen.’ Ik heb er lang tegenaan gehikt, maar na veertig jaar docentschap kan ik dat inzicht intussen beamen. Elke les op de Academie weer, word ik blij verrast door de uitwisseling met de studenten. Hun levenservaring en inzichten zijn goud waard. Het maakt van de Academie een levendige en hartverwarmende vakschool. Ga en leer dus (samen) en geniet ervan!

De Academie is opgezet als kleinschalige vakschool, waar de relatie tussen docent en student mag zijn als een van leermeester en gezel. Daarbij leren gezellen ook van elkaar en wordt de leermeester uitgedaagd door de interactie met zijn of haar gezellen. Dus… lees en laat je horen!