Meet & Greet Open Dag zaterdag 14 maart

We nodigen je van harte uit om tijdens de Open Dag van de Academie voor Geesteswetenschappen kennis te maken met onze bestuursleden, docenten, studenten en oud-studenten!

Heb je vragen over de opleidingen, of wil je bijvoorbeeld weten wat je praktisch met onze opleidingen kunt in de dagelijkse (beroeps)praktijk? Maak dan hieronder een afspraak met degene die je graag daarover zou willen spreken. Een gesprek duurt tien minuten. 

Ewald Wagenaar

Penningmeester Bestuur en docent

Ewald is penningmeester en mede-oprichter van de opleiding. In het bestuur is hij ook verantwoordelijk voor marketing, communicatie en het cursusprogramma Capita Selecta van de Academie. Daarnaast is Ewald adviseur, trainer en uitgever op het gebied van media en communicatie en interim-docent in het reguliere hbo en verzorgt hij het spirituele online platform Koorddanser. Ewald – die zich ook bezighoudt met kabbalah, astrologie en non-dualiteit – geeft aan de Academie diverse modules, waaronder de module die je op weg helpt je praktijk op te zetten of uit te bouwen.

Fons Dekkers

Voorzitter Bestuur en docent

Fons studeerde rechten en sociale wetenschappen, en promoveerde in de geneeskunde op het proefschrift ‘De patiënt en het recht op informatie’. Hij was onder meer werkzaam als journalist, uitgever, officier van justitie en directeur van diverse instellingen in de (gezondheids)zorg. Ook is hij auteur van diverse boeken over communicatie, gezondheidszorg en recht. Fons wordt vooral geboeid door de transcendentie van het dagelijks leven: hoe alles met alles verbonden is.

Rina van Rooij

Secretaris Bestuur en student

Rina werkte het grootste deel van haar carrière als manager in de sociale volkshuisvesting. Na haar pensioen werkte zij als interim-directeur bij een maatschappelijke opvangorganisatie en daarna als directeur bij een welzijnsorganisatie. In haar vrije tijd bekleedt zij diverse bestuursfuncties, o.a. als voorzitter van Het Purmerends Museum en secretaris bij de Academie. Rina was twaalf jaar politiek actief als lid van de Gemeenteraad en de Provinciale Staten. In haar vrije tijd werkt zij regelmatig in de vluchtelingenkampen op het Griekse eiland Lesbos. Zij volgt het laatste jaar van de opleiding Geestelijk Begeleider.

Mayke Peters 

Oud-student

Mayke is al haar hele leven geboeid door het onzichtbare, het onverklaarbare, het paranormale, het magische. Van daaruit houdt ze zich bezig met existentiële vragen als: wat is levenskracht? Wat is er voor en na dit leven? Wat is de zin van het leven – en van mijn leven? Op haar (nooit eindigende) zoektocht kwam zij terecht bij de opleiding Spiritualiteit & Zingeving. Daar heeft ze veel handvatten gevonden voor een andere kijk op de werkelijkheid. Ze vertelt je daar graag meer over.

Hanne van Everdink

Oud-student

Hanne volgde van 2007 tot 2012 de studie Zingeving & Spiritualiteit. Ze heeft haar eigen praktijk voor Mandela-tekenen en systemisch coachen. Daarnaast geeft zij workshops en verzorgt retraîtes op het eiland Bonaire. De studie heeft haar geholpen in het vinden van het lef en de basis om haar eigen praktijk op te zetten. Studeren aan de Academie brengt je volgens Hanne heel veel levenswijsheid, vreugde, vriendschappen, visie, en zelfkennis en ontwikkeling. 

Mia van Eijl-Besselink 

Oud-student

Mia volgde tussen 2012 en 2016 de studie Zingeving & Spiritualiteit. Het gedeelte over zingeving triggerde haar het meest: leren dat je weinig invloed hebt op wat je in je leven tegenkomt, maar dat je altijd invloed hebt op hoe je er mee om gaat. De groepsdynamiek vond ze erg prettig, en ze vond er gelijkgestemdheid en onderlinge verbondenheidMia werkt al bijna twintig jaar bij coöperatie DELA in verschillende functies, op dit moment als manager van DOMUSDELA. Ze vertelt je graag meer over hoe haar studie aan de Academie heeft bijgedragen aan haar werk.

Robert te Pas

Oud-student en docent

Robert volgde de studie Zingeving & Spiritualiteit met als kopstudie Geestelijk Begeleider en is sinds oktober 2019 afgestudeerd. Hij is bij de AvG als docent Communicatieve Vaardigheden en Intervisie betrokken. Vanaf de eerste lessen heeft hij ervaren dat de ‘bijzondere bagage’ die de Academie biedt een absolute verdieping geeft, in zijn dagelijks leven en in zijn werk als trainer/coach in Zorg en Welzijn.  Volgens Robert zijn de opleidingen van de Academie een prachtig cadeau aan jezelf als je je leven wilt verrijken.

Marloes van Overbeeke

Student

Marloes werkte tot een aantal jaren terug als verpleegkundige. Op dit moment volgt ze de opleidingen Verlies-, Rouw- en Stervensbegeleiding en Geestelijk Begeleider. Ze wil graag een praktijk openen waarin ze mensen gesprekken aanbiedt op het terrein van rouwverwerking en zingeving. Marloes kan je alles vertellen over de lessen die zij volgt en hoe zij de sfeer ervaart op de Academie.

Diana Brosens

Student

Diana is getrouwd en heeft drie kinderen. Ze begon haar loopbaan als algemeen verpleegkundige, maar al snel wist ze dat ze beter paste op de afdeling oncologie. Hier begeleidde ze onder andere zelfhulpgroepen met extra aandacht voor de menselijke ervaring, en voor de impact die kanker heeft. Later koos ze voor palliatieve zorg. Momenteel werkt ze als geestelijk begeleider voor een koepelorganisatie van verpleeghuizen en hospices. Diana volgt ook de opleiding Geestelijk Begeleider.