Opsoek naar Ubuntu

Lezing door Annette Nobuntu Mul
op woensdag 11 september

Ubuntu: een Zuluwoord, maar ook een universeel concept. Umntu Ngmuntu Ngbantu betekent letterlijk: een mens is een mens omdat er andere mensen zijn. Ofwel: Ik ben omdat wij zijn…
Dit is de basis van de Ubuntu-filosofie.

Wat kan Ubuntu voor jou en mij, voor ons betekenen? Voor de westerse wereld die de afgelopen eeuwen enorme technologische realisaties heeft neergezet en voor grote materiële welvaart heeft gezorgd, maar die nu schreeuwt om aandacht voor immateriële vraagstukken? Voor onze omgang met de aarde en met elkaar; een omwenteling van ratio naar relatie? Moe van onze automanie tot zelfontplooiing…

Annette Nobuntu Mul neemt je deze avond op persoonlijke wijze mee in haar zoektocht naar wat Ubuntu is en kan betekenen. Ze neemt je mee naar Zuid- Afrika, het land dat na de apartheid oude wonden tracht te helen en dat, met de kracht van diversiteit en vergeving, met recht en trots een regenboognatie wil zijn.
Wat kunnen wij van Afrika, van Ubuntu leren? Via storytelling én interactieve dialoog neemt Annette je deze avond mee op een avond met storytelling en dialoog. Zie ook de aansluitende cursus ‘Ubuntu, het pad van medemenselijkheid’.

Ons sien mekaar 11 september!


De spreker

Annette Nobuntu Mul is de oprichter van de Ubuntu Society. Het is haar missie om het diepgewortelde (Zuid)-Afrikaanse mensbesef Ubuntu verder te ontwikkelen en uit te dragen in ons ‘samenwerken in samenleving’. Zij is persoonlijk professioneel werkzaam als gestalt systeemtherapeut, leertherapeut & supervisor, organisatiecoach, spreker, opleidingscoördinator ISvW, vertrouwenspersoon, columnist en auteur. Gebaseerd op de principes en spirit van Ubuntu verbindt zij uitwisselings- programma’s tussen Nederland en Zuid-Afrika. Zij is auteur van diverse artikelen en het boek ‘Opsoek naar Ubuntu’. (Juli 2018. Uitgeverij BigBusinessPublishers.)

Praktische gegevens

Datum: woensdag 11 september 2019.
Tijd: 19.30 tot 21.30 uur.
Kosten: € 25 (€ 15 voor Academiestudenten en Alumni).

Locatie

Utrechts Stedelijk Gymnasium
Notebomenlaan 400
3582 CN Utrecht

Naar het programma-overzicht van de Capita Selecta


Reservering