Werken met opstellingen

Lezing op woensdag 24 april
Cursus vanaf woensdag 15 mei

Een familieopstelling is een bijzonder fenomeen. Het biedt de mogelijkheid om patronen aan het licht te brengen die diep verborgen liggen in ons (collectief) onderbewuste. Loop je ergens tegenaan in je leven en krijg je het maar niet veranderd of omgedraaid, dan geeft een opstelling je de mogelijkheid tot een totaal andere kijk en ingang op de kwestie. Stel hier je vraag en wees bereid om verbaasd te zijn.

De basis van je leven wordt gevormd door de familie waarbinnen je geboren bent. Je ouders, grootouders, broers en zussen, ooms en tantes en een hele waaier van voorouders vormen als het ware de klei waaruit jij geboetseerd bent. Al deze mensen hebben hun stempel achtergelaten op jou. Zo kunnen gebeurtenissen van generaties lang terug, bijvoorbeeld oorlog, misbruik, criminaliteit, uitbuiting, abortus, emigratie, adoptie, het vroegtijdige overlijden van familieleden, echtscheiding, enzovoort, vaak volledig onbewust in de familie doorwerken en zijn er patronen ontstaan die alle leden van een familie in meer of mindere mate beïnvloeden.
Tijdens deze cursus worden familieopstellingen gedaan met de deelnemers en, afhankelijk van de actuele behoefte, ook andere opstellingen zoals een ziekteopstelling en een organisatieopstelling.

Docent

Elmer Hendrix werkte voor het Bert Hellinger Instituut als begeleider van workshops in familieopstellingen, als co-trainer en later ook als zelfstandig trainer en organisatieopsteller voor verschillende bedrijven en instellingen in Nederland en het buitenland. Vanaf 2009 geeft hij opleidingen in systemisch werk voor zijn eigen bedrijf, het Instituut Voor Systemische Werk (IVSW). Dit biedt opleidingen en trainingen in familieopstellingen en organisatieopstellingen voor particulieren en professionals.

Data, locatie en prijzen

De lezing Werken met opstellingen

Datum: woensdag 24 april 2019.
Tijd: 20.00 tot 22.00 uur.
Kosten: € 15

De cursus Werken met opstellingen

Data: woensdagen 15, 22, 29 mei en 5 juni 2019.
Tijd: 19.30 tot 22.00 uur.
Kosten: € 225 normaal tarief.
€ 180 voor Academiestudenten en oud-studenten (ook van de HGU).
Deelnemers ontvangen na afloop een Bewijs van deelname.  

Terug naar het cursus-overzicht

De locatie

Utrechts Stedelijk Gymnasium
Notebomenlaan 400
3582 CN Utrecht