Werken met het enneagram

Lezing op woensdag 20 februari
Cursus vanaf woensdag 6 maart

Er wordt wel beweerd dat het Enneagram als spiritueel systeem zeer oud is en dat het stamt uit de mystieke getallenleer van Pythagoras. Van een symbool en traditie waarvan de oorsprong in nevelen gehuld is, wordt vaak van alles beweerd. Wat waar of niet waar is en wat de zin of onzin er omheen is, is lastig vast te stellen. In deze introductiecursus zullen we iets van die nevelen proberen op te helderen.Het Enneagram staat heden ten dage vooral bekend als model dat negen persoonlijkheidsstructuren beschrijft. Als een hulpmiddel om jezelf te leren kennen en begrijpen, een pad naar bewustwording.
Minder bekend is de rijkdom van de methode in de Verhalende Traditie voor heling en transformatie die het Enneagram ook biedt. Jeanette van Stijn is door Helen Palmer opgeleid in deze methode voor psycho-spirituele integratie, waarin het psychologische en het spirituele samenvallen.

In de cursus leer en ervaar je de beginselen van deze rijke oude traditie en krijg je inzicht in de diepgaande psychologie van de negen enneagram persoonlijkheidstypen. Elk type ervaart onbewust diep van binnen iets anders als essentieel, kent zijn eigen specifieke basisangst, heeft verschillende preoccupaties en passies. Ieder type kent andere dominante verdedigingsmechanismen maar ook specifieke kwaliteiten en talenten.

Je ontdekt in deze cursus je eigen type kennen en krijgt inspiratie voor jouw verdere pad. Puzzelstukjes uit jouw verleden of van relaties in het heden kunnen zomaar ineens op z’n plek vallen…

Docent

Jeanette van Stijn studeert en praktiseert het enneagram fulltime. Sinds haar opleiding bij Helen Palmer in Californië in 1997 begeleidt zij individuen en teams. Zij is auteur van de “Enneagram voor Dummies” en “Typisch Coachen, Typisch Counselen” (het handboek voor coaches, counselors en therapeuten voor begeleiding van cliënten met het enneagram). Zie: www.enneagram-nederland.nl

Data, locatie en prijzen

De lezing Werken met het Enneagram

Datum: woensdag 20 februari 2019.
Tijd: 20.00 tot 22.00 uur.
Kosten: € 15

De cursus Werken met het Enneagram

Data: woensdagen 6, 13, 20, 27 maart 2019.
Tijd: 19.00 tot 22.00 uur.
Kosten: € 225 normaal tarief.
€ 180 voor Academiestudenten en oud-studenten (ook van de HGU).
Deelnemers ontvangen na afloop een Bewijs van deelname.Terug naar het cursus-overzicht

De locatie

Utrechts Stedelijk Gymnasium
Notebomenlaan 400
3582 CN Utrechtt