Leslocatie

De lessen van de Academie voor Geesteswetenschappen vinden deels plaats bij het Utrechts Stedelijk Gymnasium en deels bij het Gerrit Rietveld College. Met ingang van 1 januari 2021 worden alle lessen gegeven bij het Gerrit Rietveld College.

Adres:

Utrechts Stedelijk Gymnasium
Notebomenlaan 400
3582 CN Utrecht
Routebeschrijving

Gerrit Rietveld College
Eykmanlaan 1200
3571 KH Utrecht
Routebeschrijving

Bereikbaarheid USG via Openbaar Vervoer

Het USG-gebouw aan de Notenbomenlaan ligt net buiten het Utrechtse centrum en langs de hoofdroute van het openbaar busvervoer naar het universitaire centrum De Uithof: neem vanaf Utrecht CS, Bushalte CS Jaarbeurszijde, stadsbus 12 richting Uithof/UMC of bus 41 richting Stadion.

Kom je met de trein naar Utrecht, dan kun je op sommige treinverbindingen ook uitstappen op het NS-station Utrecht Vaartsche Rijn of anders kun je via Utrecht CS overstappen op een trein naar dat station. Vanuit station Utrecht Vaartsche Rijn is het ongeveer een kwartier lopen naar het Stedelijk Gymnasium. Zie bijvoorbeeld deze looproute.

Bereikbaarheid GRC via Openbaar Vervoer

Het GRC-gebouw aan de Eykmanlaan ligt circa 10 minuten lopen van NS-station Utrecht Overvecht.
Bij het busstation aan de Jaarbeurszijde op Utrecht CS vertrekt vanaf perron C en D U-OV bus 55 – richting Maartensdijk via Tuindorp Oost – vanaf perron D2. Na 13 minuten stopt deze bus aan de Winklerlaan en vanaf daar is het nog 4 minuten lopen. 

Op 9292.nl of u-ov.info vind je de actuele vertrektijden van de bussen.

Faciliteiten

Het Onderwijs & Studentenbureau is te vinden op de leslocatie Notebomenlaan 400. Het OBS is aan het begin van de lesavonden aanwezig om vragen te beantwoorden.

  • In beide schoolgebouwen is wifi aanwezig.
  • In de buurt van de Notenbomenlaan is betaald parkeren van kracht tot 21:00 uur.
  • Direct voor het pand aan de Eykmanlaan kun je gratis parkeren. Parkeer je je auto in een van de straten erachter, dan geldt betaald parkeren. Hier vind je de laatste informatie daarover.