Graven in de ziel met de kabbalah

Vanaf woensdag 11 april 2018

De kabbalah wordt ook wel de ‘spirituele tomtom van het bestaan’ genoemd en biedt magisch gereedschap – zowel diagnostisch als therapeutisch – bij de persoonlijke ontwikkeling. Zowel voor begeleider, coach en/of therapeut als ook voor de cliënt. In deze cursus wordt de kabbalah verkend en praktisch toegepast in het persoonlijke en beroepsmatige domein om tot een dieper inzicht in de eigen ziel en die van anderen te komen. Om vandaar een betere heler te zijn.

In het verleden werd de kabbalah niet onderwezen aan mensen onder de 50 omdat de alchemistische rijkdom aan kennis en inzichten voor een niet-volwassen ziel te zwaar werd geacht. Want afdalen in het mysterie van de oorsprong van de werkelijkheid en de werking van de individuele en transpersoonlijke ziel, biedt de belofte van grondig zelfinzicht. In het ‘ken uzelve’ ligt de sleutel naar het begrip en de beïnvloeding van de omgeving. Dit kan voor tal van doelen, waaronder heling, worden ingezet.
De kabbalah beschrijft hoe vanuit het ‘iets-niets’ alles wat we kennen ontstond en ontstaat. Tussen alles en niets bevinden zich vele bewustzijnsniveaus, inclusief die van onze innerlijke werelden, waaronder die van onze oorsprong en essentie. In deze cursus ga je deze nader onderzoeken.

Wat ga je leren?

Je krijgt kennis van en een inzicht in de westers-magische traditie waarin de kabbalah als gereedschap de magiër en alchemist de weg wijst. De kabbalistische levensboom wordt innerlijk verkend om de eigen oorsprong, ziel of essentie beter te begrijpen. Met de inzichten kunnen psychologische, spirituele en transpersoonlijke verschijnselen uit de beroepspraktijk of het eigen persoonlijke leven in nieuwe kaders worden geplaatst (diagnostisch) en voor de verdere ontwikkeling van zichzelf of van cliënten (therapeutisch) zorgen. De innerlijke werkelijkheid wordt onderzocht met geleide meditaties en zelfobservatie.

Docent

Drs. Ewald Wagenaar is zelfstandig docent, trainer en adviseur op het gebied van media, communicatie en marketing. Hij bestudeert al decennia esoterische tradities. Hij is tevens uitgever en hoofdredacteur van het online spirituele platform Koorddanser en penningmeester van de Academie. Hij bestudeert de kabbalah sinds 2003 en combineert deze met de advaitische visie.
Ewald: “Toen ik op jonge leeftijd in mijn de kerkelijke omgeving via de theosofie de esoterische wortels van het christendom ontdekte, is de ontdekkingstocht begonnen langs spirituele tradities en leerscholen. Het heeft mij in de eerste plaats heling gebracht. Ontwikkeling, groei van inzicht en bewustwording zijn mijn levensmissie gebleken. Vanuit de dankbaarheid die ik voel over wat het me heeft gebracht, ontstond de behoefte om dit anderen aan te reiken.”

Data, locatie en prijzen

De introductieles Graven in de ziel met de kabbalah

Datum: woensdag 11 april 2018.
Tijd: 19.30 tot 21.30 uur.
Kosten: € 15 normaal tarief.
€ 12 voor Academiestudenten en oud-studenten (ook van de HGU).

De cursus Graven in de ziel met de kabbalah

Data: woensdagen 18 en 25 april en 9 en 16 mei 2018.
Tijd: 19.00 tot 22.00 uur.
Kosten: € 225 normaal tarief.
€ 180 voor Academiestudenten en oud-studenten (ook van de HGU).
Deelnemers ontvangen na afloop een Bewijs van deelname.

De locatie

Utrechts Stedelijk Gymnasium
Ina Boudier Bakkerlaan 7
3582 VA Utrecht
(1e verdieping)

Naar het actuele cursus-overzicht