• Welkom bij de Digitale Open Dag van de Academie voor Geesteswetenschappen

 • Geaccrediteerde post-hbo-opleidingen op het snijvlak van wetenschap en spiritualiteit

 • Aan de Academie geven bekende, ervaringsdeskundige, inspirerende docenten les

 • Een unieke sfeer waarin kennis en ervaring wordt gedeeld door studenten en docenten

 • Inspiratie en verwondering samen met kritische, individuele kenniswerving en -toepassing

 • Bijna al onze opleidingen zijn geaccrediteerd door diverse beroepsverenigingen

 • Bram Moerland

  De (digitale) lessen worden gegeven op dinsdag- en donderdagavond en zaterdag

 • De Academie brengt in haar aanbod oude wijsheid en nieuwe kennis tot leven

 • Tjeu van den Berk

  De opleidingen bieden bijzondere modules en na- en bijscholingscursussen

 • Oud-studenten

  Aan de Academie is de betrokkenheid van docenten en studenten groot

 • Bekende sprekers geven boeiende lezingen voor onze Capita Selecta

 • Een beroepsopleiding aan de Academie biedt interessante perspectieven in de praktijk

 • Aan de Academie kun je zijn wie je ten diepste bent

Alles was gereed voor de Open Dag van 14 maart: de voorjaarsbloemen sierden de tafels en het bestuur, de docenten, de studenten en oud-studenten keken er naar uit om je  een voorproefje te geven van onze bijzondere lessen en de unieke sfeer die zo kenmerkend is voor de Academie. Digitaal is die sfeer natuurlijk minder goed te vangen, maar op deze pagina geven we je binnenkort een zo compleet mogelijke indruk van wat de Academie is en wat je kunt verwachten wanneer je één of meerdere opleidingen wilt volgen in het komende studiejaar.

Wees welkom op onze Digitale Open Dag van 23 mei aanstaande!

 

Welkomstwoord van directeur Ellen van Son

Uitgebreide achtergrondinformatie over de Academie

We zijn druk bezig met de voorbereidingen, maar in de komende weken vind je hier steeds meer informatie over onze opleidingen. Bijvoorbeeld bijzondere podcasts van onze docent Hein van Dongen van de module Westerse Filosofie, proeflessen van verschillende docenten, een uitgebreid overzicht van de studieboeken, interessante achtergrondinformatie en inspirerende Zoom-interviews met de tutoren van onze opleidingen.

Live voorlichtingsbijeenkomst van de tutoren van de opleidingen

Op 23 mei zelf houden de tutoren van de drie basisopleidingen en de beroepsopleiding Geestelijk Begeleider vanaf 13.00 uur elk uur een live voorlichtingsbijeenkomst. Je kunt zonder aanmelding ‘binnen komen lopen’ en niet alleen luisteren naar de vragen van de andere deelnemers, maar zelf ook vragen stellen. Het programma en de instructies daarvoor vind je binnenkort ook op onze website.

Digitale Meet & Greet

Vanaf 13.00 uur starten ook de digitale Meet & Greets met ons bestuur, docenten, studenten en oud-studenten. Dit zijn gesprekken van een kwartier waarin je persoonlijk kennis kunt maken, ervaringen kunt uitwisselen en vragen kunt stellen. 

Openbaar digitaal spreekuur met directeur Ellen van Son

Vanaf donderdag 7 mei houdt Ellen van Son van 9.00 tot 10.00 uur wekelijks een openbaar digitaal spreekuur die je via deze link (Meeting ID: 925 4203 8472 en wachtwoord: 543000) kunt bezoeken. Je bent van harte welkom om haar je vragen over de opleiding te stellen. 

Komt er nog een Open Dag of Avond wanneer dat weer kan?

Ook wij hopen dat de coronamaatregelen binnenkort worden versoepeld. Wanneer we, met inachtneming van de coronaregelgeving, weer voorzichtig onze deuren mogen openen, dan zullen we kijken naar een mogelijkheid om nog een Open Dag/Avond op onze leslocatie te organiseren. Vooralsnog kun je je via de site opgeven voor de Open Avonden van dinsdag 7 juli en donderdag 27 augustus, maar we kunnen helaas nog niets garanderen. Uiteraard krijg je van ons bericht wanneer het eventueel wel weer mogelijk is.

We kijken er naar uit je binnenkort digitaal te ontmoeten!