Introductie in systemisch werk en opstellingen

Cursus door Yvonne Woordes

Het systemisch werk is een bijzondere zienswijze. En de meest bekende werkvorm binnen het systemisch werk zijn wel familieopstellingen. Deze bieden ons de mogelijkheid om patronen aan het licht te brengen die diep verborgen liggen in ons (collectief) onderbewuste.

Hierin kunnen we waarnemen dat gebeurtenissen van generaties lang terug, zoals oorlog, misbruik, criminaliteit, uitbuiting, abortus, emigratie, adoptie, echtscheiding, enzovoort, vaak volledig onbewust doorwerken in de familie, en patronen laten ontstaan die alle leden van een familie in meer of mindere mate beïnvloeden.

Deze cursus heeft als doel om je te laten kennis maken met de achtergronden en wetmatigheden van het systemisch werk, en met haar toepassingen; waaronder familieopstellingen.
Je krijgt een dieper inzicht in de meer onbewuste ‘lagen’ van sociale systemen zoals gezinnen en families, en in wat mogelijke oorzaken kunnen zijn van problemen en verstoringen. Je leert ook de onbewuste patronen herkennen die een rol spelen in de familie waarin je bent geboren, en in je huidige gezin of relaties.
Het geeft je veel eyeopeners en praktische toepassingen die je meteen binnen je leven, familie, gezin of werkveld kunt inzetten.
Daarnaast gaan we in op de wonderlijke werking van familieopstellingen en kunnen deelnemers een vraag voor een opstelling inbrengen wanneer daar ruimte voor is.


De docent

Yvonne Woordes is zelfstandig trainer en begeleider van familieopstellingen. Sinds 2017 geeft zij met haar eigen bedrijf Samen Systemisch Werken vanuit haar prachtige woonboerderij groepsgewijze en individuele familieopstellingen.

Praktische gegevens

Data: Op woensdagavonden van 31 maart t/m 21 april 2020
Tijd: 19.00 tot 21.30 uur.

Kosten: € 195 (€ 165 voor Academiestudenten en Alumni).
Deelnemers ontvangen een Bewijs van deelname.

Locatie

Utrechts Stedelijk Gymnasium
Notebomenlaan 400
3582 CN Utrecht

Naar het programma-overzicht van de Capita Selecta


Reservering

 

Categorieën Cursus