Het instrumentarium van de alchemisten

Cursus door Ewald Wagenaar
vanaf dinsdag 7 januari 2020

Tarot, elementenleer, astrologie, de mystieke kabbalah met de levensboom vormen het gereedschap voor het proces om van lood goud te maken. Natuurlijk gelooft niemand dat dat werkelijk kan, maar het is een beeld van de veredeling van de geest en van ieders persoonlijke en spirituele ontwikkeling om de zuivere ziel tevoorschijn te krijgen.

In deze module worden deze instrumenten historisch en persoonlijk verkend en praktisch toegepast in het persoonlijke domein om tot een dieper inzicht de werkelijkheid en zichzelf te komen.
In het verleden was dit onderwijs en de kabbalah in het bijzonder, voorbehouden aan 50-plussers. Afdalen in het mysterie van de oorsprong van de werkelijkheid en de werking van de individuele en transpersoonlijke ziel, biedt naast de belofte van grondig zelfinzicht ook een krachtig instrument om die werkelijkheid vorm te geven waarmee alleen evenwichtige zielen geacht werden om te kunnen gaan. In het ‘ken uzelve’ ligt de sleutel naar het begrip en de beïnvloeding van de omgeving.
De esoterie beschrijft hoe vanuit het ‘iets-niets’ alles wat we kennen ontstond en ontstaat. Tussen alles en niets bevinden zich vele bewustzijnsniveaus, inclusief die van onze innerlijke werelden, waaronder die van onze oorsprong en essentie. In deze cursus ga je deze nader onderzoeken waarbij ook tarot en astrologie aan bod komen.

De cursus geeft inzicht in je eigen bewustzijn, welke thema’s er spelen en vooral wat de onderliggende patronen zijn. Je leert je op een nieuwe manier naar je zelf en je gedrag, je denken, voelen en handelen te kijken.


De docent

Drs. Ewald Wagenaar is hoofdredacteur van het online spirituele platform Koorddanser (www.kd.nl) en zelfstandig trainer, docent, coach en adviseur (www.horusonline.nl). Daarnaast is hij bestuurslid van de stichting Academie voor Geesteswetenschappen in Utrecht.

Praktische gegevens

Data: Dinsdagen 7, 14, 21 en 28 januari 2020.
Tijd: 19.00 tot 21.30 uur.

Kosten: € 195 (€ 165 voor Academiestudenten en Alumni).
Deelnemers ontvangen een Bewijs van deelname.

Locatie

Utrechts Stedelijk Gymnasium
Notebomenlaan 400
3582 CN Utrecht

Naar het programma-overzicht van de Capita Selecta


Reservering

 

Categorieën Cursus