fbpx

Meld je aan voor een opleiding

Aanmelden

Kabbalah: de/je spirituele routeplanner

Kabbalah: de/je spirituele routeplanner

Een overzicht van routes voor spirituele ontwikkeling

 

Capita Selecta Cursus
Door docent Ewald Wagenaar
Vier avonden vanaf donderdag 25 november 2021
Van 19.00 tot 21.30 uur

Waar de cursus over gaat

De kabbalistische levensboom biedt een eeuwenoud model voor hoe vanuit het niets alles ontstaat. Het beschrijft de scheppingsfasen van alles wat is; vanuit het niets en het bronniveau, tot het spirituele of transpersoonlijke en psychologische niveau, en tenslotte de materiële werkelijkheid en het gedrag. Het is een goed hulpmiddel om gericht over jezelf en je eigen ontwikkeling na te denken om van daaruit anderen beter te begrijpen in hun ontwikkelingsproces.

We gaan aan de hand van de levensboom innerlijk onderzoeken hoe het (eigen) leven eruitziet; graven in de ziel. 


Opbouw van de cursus

  • Tijdens de eerste bijeenkomst kijken we naar gedrag en hoe fysieke aspecten dit kan beïnvloeden.
  • Tijdens de tweede bijeenkomst kijken we naar de psychologische structuur en het gevoelsleven waarin ook de rol van ouders aan bod komt.
  • Tijdens de derde bijeenkomst kijken we naar de transpersoonlijke werkelijkheid of het bewustzijn waarmee mensen (deelnemers en/of cliënten) verbonden zijn. 
  • Tijdens de vierde en laatste bijeenkomst staat het kijken naar het eigen ‘bronniveau’ en de integratie van de geboden kennis centraal. 

Er wordt een link gelegd met de klassieke elementenleer, astrologie en tarot. Een korte astrologische duiding van de eigen horoscoop zal onderdeel zijn van de cursus. Verder wordt er gebruikgemaakt van verschillende technieken, zoals inzichtelijke inleidingen, geleide meditaties, zelfobservatie, creatieve werkvormen (o.a. tekenen en schrijven) en uitwisseling van ervaringen.

Je leert tijdens deze cursus jezelf én anderen beter te begrijpen in hun ontwikkelingsproces. Daardoor kun je je adviezen en begeleiding optimaal afstemmen op wat nodig is.

Voor wie is deze cursus?

  • Voor professionals – in de zorg – die meer inzicht willen verkrijgen in de spirituele ontwikkeling van hun cliënten; de vragen die er leven en de samenhang tussen verschillende geestelijke ervaringen.
  •  Voor consultants, therapeuten, begeleiders en trainers die actief zijn in het persoonlijk begeleiden van cliënten.
  •  Voor iedereen die een overzicht in de omvangrijke spirituele landkaart op prijs stelt en een integratie van vele tradities persoonlijk wil ervaren.

Wat weet je en kan je na het volgen van deze cursus?

De vaardigheden die je ontwikkelt tijdens deze cursus sluiten aan op vakinhoudelijk handelen.

Je verkrijgt inzichten in de complexiteit van de verschillende invloeden die het gedrag van een cliënt – en jezelf – bepalen. Maar ook hoe tegengestelde innerlijke krachten, neigingen en invloeden te integreren. Hierdoor kun je beter met cliënten (leren) communiceren over innerlijke ontwikkelingsprocessen doordat je deze kunt plaatsen in het totale ontwikkelingsproces.

De inzichten die je verkrijgt door de kennis van de werelden van de kabbalah – de praktijk van bewustzijnsniveaus, de gelaagdheid van de werkelijkheid en de verbinding tussen kabbalah – helpen je in je eigen ontwikkelingsproces en dat van anderen.

Accreditaties

Deze cursus is geaccrediteerd door Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers (SKGV).

Opleidingen waarbij deze cursus aansluit

Spiritualiteit & Zingeving
Transpersoonlijk & Energetisch Werken
Geestelijk Begeleider

Over de docent

Drs. Ewald Wagenaar is hoofdredacteur en uitgever van het spirituele online platform Koorddanser, bestuurslid en medeoprichter van de Academie voor Geesteswetenschappen en Netwerkorganisatie Horus. Hij is neerlandicus, onderzoekt al zijn hele leven spirituele tradities en houdt zich o.m. bezig met kabbalah en non-dualiteit. In het dagelijkse leven is hij trainer, docent, uitgever en coach.


Praktische informatie

Data: Donderdag 25 november, 2, 9 en 16 december 2021
Tijd: 19.00 tot 21.30 uur
Kosten: € 195 (€ 165 voor Academiestudenten en Alumni).

Locatie

Gerrit Rietveld College
Eykmanlaan 1200
3571 KH Utrecht
Routebeschrijving

Bekijk het volledige Capita Selecta Cursusaanbod


Aanmelden