Capita Selecta: cursussen en lezingen

De Academie presenteert hieronder een prachtig aanbod van extra cursussen over uiteenlopende onderwerpen.
De cursussen duren steeds vier of vijf (wekelijkse) colleges en kunnen worden gevolgd door iedereen met belangstelling voor het onderwerp. Voorafgaand aan de meeste cursussen is een introductielezing. Zie de algemene informatie.

Speciale aanbieding

  • (Oud-)studenten krijgen 20% korting op de prijs van een cursus.
  • Voor iedereen geldt: kies drie cursussen uit en krijg een vierde cadeau!

Eindeloos bewustzijn

Lezing door Pim van Lommel
op zaterdag 31 augustus

Cardioloog Pim van Lommel houdt een lezing over het wetenschappelijk onderzoek naar bijna-dood ervaringen na een hartstilstand. Met deze bijzondere spreker  wordt het nieuwe academisch jaar ingeluid van de Academie voor Geesteswetenschappen.

 

Wereldreligies en hun omgang met dood en sterven – diverse sprekers

Overgave

Vanaf 4 juni: vier cursusavonden en een afsluitende les op dinsdag.

Op dit moment leeft de omgang met de dood in ons land (en in de ons omringende landen) voornamelijk als een moment van afscheid voor de nabestaanden. Maar dat is niet in alle religies en culturen het geval. In vier lessen, van onder meer Saida Alouad Baktit en Paul van de Velde, wordt gekeken naar de manieren waarop het jodendom, het christendom, de islam en het hindoeïsme/boeddhisme omgaan met ziekte, sterven en dood.

 

Iedereen is welkom

De cursussen zijn geen doublure met het reguliere rooster van onze opleidingen, maar vormen een extra aanbod. Ze zijn toegankelijk voor studenten van de Academie, voor oud-studenten en overige belangstellenden van buiten.

 

Lezing of excursie

De meeste cursussen worden voorafgegaan door een lezing ter introductie van de cursus. (Sommige cursussen hebben in plaats daarvan een afsluitende reflectieve les, of een excursie). De lezing fungeert als smaakmaker en terreinverkenning. Op basis daarvan kun je besluiten de cursus te gaan volgen. Maar let op: de cursus kan dan al zijn volgeboekt. Deelname is op volgorde van inschrijving.

Bewijs van deelname

Met de cursussen kunnen geen studiepunten worden behaald; ze worden niet afgesloten met een toets. Wel krijgen de deelnemers een Bewijs van deelname.

Tijden

De lezingen beginnen om 20.00 uur en eindigen om 22.00 uur, inclusief een koffie/theepauze. De cursussen beginnen om 19.00 uur en eindigen om 22.00 uur, inclusief een koffie/theepauze.

Leslocatie

De lezingen en cursussen vinden – tenzij anders vermeld – plaats op de locatie van het Utrechts Stedelijk Gymnasium Notebomenlaan 400 3582 CN Utrecht

Aantal deelnemers

De lezingen en cursussen zijn toegankelijk voor maximaal 25 deelnemers. Bij deelname door minder dan 6 personen wordt de cursus geannuleerd en wordt 100% van het lesgeld geretourneerd.

Prijzen en kortingen

  • De lezingen kosten € 15
  • De cursussen kosten € 225- of 240 (met vijfde les of excursie) voor belangstellenden
  • Academiestudenten en oud-studenten (ook van de HGU) betalen resp. € 180 of 200
  • 4=3 voor iedereen! Voor iedereen geldt dat bij inschrijven voor drie cursussen tegelijk, je een vierde cadeau krijgt (gelijk inschrijven)! Bij annulering van een van de cursussen kan een andere cursus worden gekozen.

Opgave

Reserveren en betalen gaat via deze website. Zodra er betaald is ontvangt de deelnemer per email een deelnamebevestiging.

Meer informatie

Secretariaat Academie: secretariaat@academiegeesteswetenschappen.nl, 030-2658901.

  Overzicht van alle cursusbeschrijvingen (PDF)