Introductie in Systemisch Werk en Opstellingen – Yvonne Woordes

Capita Selecta Cursus
V
ier avonden vanaf woensdag 31 maart 2021
Van 19.00 tot 21.30 uur

Systemisch werk is een unieke methode om diepliggende patronen aan het licht te brengen. Een van de meest bekende werkvormen binnen het systemisch werk zijn familieopstellingen. Deze bieden de mogelijkheid om patronen zichtbaar te maken die uit het (collectief) onderbewuste komen.

Hierin kunnen we waarnemen dat gebeurtenissen van generaties terug, zoals bijvoorbeeld oorlog, misbruik, criminaliteit, uitbuiting, abortus, emigratie, adoptie of echtscheiding, vaak volledig onbewust doorwerken in de familie en patronen laten ontstaan die alle leden van een familie in meer of mindere mate beïnvloeden.

Het doel van deze cursus is:

  • Om je kennis te laten maken met de achtergronden en wetmatigheden van het systemisch werk en met haar toepassingen, waaronder familieopstellingen.
  • Je krijgt een dieper inzicht in de meer onbewuste ‘lagen’ van sociale systemen zoals gezinnen en families en in wat mogelijke oorzaken kunnen zijn van problemen en verstoringen.
  • Je leert de onbewuste patronen herkennen die een rol spelen in de familie waarin je bent geboren, en in je huidige gezin of relaties.
  • Je eye openers en praktische toepassingen aan te reiken die je meteen in je leven, familie, gezin of werkveld kunt inzetten.

Daarnaast gaan we in op de wonderlijke werking van familieopstellingen en kun je als deelnemer  een vraag voor een opstelling inbrengen wanneer daar ruimte voor is.


De docent

Yvonne Woordes is zelfstandig trainer en begeleider van familieopstellingen. Sinds 2017 geeft zij met haar eigen bedrijf Samen Systemisch Werken vanuit haar prachtige woonboerderij groepsgewijze en individuele familieopstellingen.

Praktische gegevens

Data: Woensdag 31 maart, 7, 14 en 21 april 2021
Tijd: 19.00 tot 21.30 uur

Kosten: € 195 (€ 165 voor Academiestudenten en Alumni).

Locatie

Deze cursus zal via Zoom worden aangeboden.
Wanneer je je hebt ingeschreven ontvang je een link naar de bijeenkomst.

Naar het programma-overzicht van de Capita Selecta


Aanmelden