fbpx

Meld je aan voor een opleiding

Aanmelden

Veel voorkomende audio- en videoproblemen in Zoom

Volgende open dag: 25 juni 2022

Aanmelden Virtuele Open Dag

Veel voorkomende audio- en videoproblemen in Zoom

Audioproblemen oplossen in Zoom

Controleer of je niet gedempt bent: wanneer je deelneemt aan een Zoom-vergadering, moet je normaal gesproken klikken om de microfoon te activeren, omdat je automatisch gedempt bent. Zoek het microfoonpictogram in de linkerbenedenhoek. Als het is doorgestreept, klik je erop om het dempen van je microfoon op te heffen. Als je de mobiele app gebruikt, moet je meedoen met audio om te kunnen spreken of geluid te horen.

Bij gebruik van een externe microfoon: Veel externe microfoons hebben een eigen mute-functie – zorg ervoor dat de microfoon zelf niet gedempt is.

Controleer je Bluetooth-verbinding: Als u deelneemt aan een gesprek en niemand u kan horen, controleer dan of je niet bent verbonden met een Bluetooth-headset elders in huis. Het kan zijn dat een bestaande verbinding je audio heeft geclaimd. Of, als je een Bluetooth-headset wil gebruiken, zorg er dan voor dat deze correct is aangesloten op het apparaat waarop Zoom wordt uitgevoerd.

Controleer de audiobron in Zoom: als je in gesprek bent en niemand je kan horen, kun je op de pijl-omhoog klikken om de audioknop in de Zoom-app uit te vouwen. Je ziet dan de opties die op je computer beschikbaar zijn, zodat je de juiste microfoon kunt gebruiken.

Controleer de audio-instellingen in Zoom: Net als hierboven, als je niet in een sessie zit, kun je Zoom openen, de instellingen openen en naar “audio” gaan. Hier heb je de mogelijkheid om je voorkeuren in te stellen en de microfoon en luidspreker op je computer te testen om te zien of deze werkt. Als je microfoon te zacht is, kun je hier de geluidsniveaus verhogen.

Je Apple computer heeft geen toegang tot de microfoon: wanneer je op een Apple computer werkt, zegt deze soms dat hij geen toegang heeft tot de microfoon en wordt je gevraagd om opnieuw op te starten. De computer kan dan om admin-toestemming vragen. Door je gegevens in te voeren, kun je de microfoonfout corrigeren zonder opnieuw op te starten.

Zorg ervoor dat de audio-instellingen van je computer correct zijn: Als je het probleem niet via Zoom zelf kan oplossen, controleer dan je instellingen of voorkeuren op je computer. Controleer vooral of ze echt werken om het probleem te helpen isoleren.

Achtergrondgeluid verstoort de oproep: als er te veel lawaai om je heen is – mensen in huis, verkeerslawaai, dieren, vliegtuigen –  overweeg dan het achtergrondruisfilter van Zoom te gebruiken. Deze kun je vinden in de instellingen.

Er zijn echos of feedback op je audio: dit gebeurt meestal wanneer een microfoon audio detecteert die uit de luidsprekers komt. Het kan zijn dat je microfoon te dicht bij je luidsprekers staat, het kan zijn dat je de telefoon en computer tegelijk gebruikt voor Zoom of dat meerdere computers met daarop de Zoomverbinding te dicht bij elkaar staan. Het dempen van de microfoon kan het probleem oplossen of bepalen welke deelnemer(s) de problemen veroorzaken.

Videoproblemen oplossen in Zoom

Niemand kan me zien: als je niet gezien kunt worden – en je jezelf niet kunt zien – begin dan met te controleren of je video tijdens de sessie wel aan staat. Druk op de knop in de linkerbenedenhoek om ervoor te zorgen dat je deelneemt met je video tijdens de sessie. De meeste oproepen beginnen met ‘video uit’.

Controleer de camera die je gebruikt: net als bij audio kun je met Zoom kiezen welke camera je wil gebruiken. Tik op de pijl naast de videoknop en er verschijnt een lijst met beschikbare camera’s. Controleer of je bijvoorbeeld geen camera gebruikt die is afgedekt of bijvoorbeeld van een gesloten laptop is. 

Bevestig de video-instellingen in Zoom: Als je beide bovenstaande opties zonder succes hebt geprobeerd, open je de instellingen in de Zoom-app en bekijk je de “video” -opties. Je kunt een voorbeeld van je webcam zien en de beschikbare webcams selecteren. Als je geen webcamvoorbeeld kunt zien, moet je je computerinstellingen controleren en controleren of je webcam correct is geïnstalleerd.

Je video is blokkerig en bevriest steeds: veel kwaliteitsproblemen bij video zijn te wijten aan een verbinding. Dat kan zijn omdat je geen sterke wifi hebt, of dat iemand anders bandbreedte op je verbinding gebruikt (bijvoorbeeld streamen in 4K of het downloaden van grote bestanden). Probeer andere veeleisende services te beperken en zorg voor een goed wifi-signaal of een bekabelde verbinding.

Toch nog technische ondersteuning nodig?

Wanneer je tijdens een sessie toch nog geluidsproblemen ervaart en met de bovenstaande instructies kom je er nog niet uit, dan kun je bellen met of een WhatsApp-bericht versturen naar Liselore Rugebregt via het nummer +31 (0)6 40060152. Liselore zal je dan zo goed mogelijk proberen te helpen het eventuele probleem op te lossen.

Voorproeven van de Academie

Een voorproefje van wat de Academie je allemaal te bieden heeft vind je op onze Digitale Open Dag. En wist je dat we ook regelmatig nieuwsbrieven versturen over interessante onderwerpen? Daarvoor kun je je hier aanmelden. Ook op Facebook, LinkedIn en Instagram kun je ons vinden.